Galileo: Σε λάθος τροχιά τέθηκαν οι δύο νέοι δορυφόροι

Galileo: Σε λάθος τροχιά τέθηκαν οι δύο νέοι δορυφόροι

Οι δορυφόροι Doresa και Milena βρίσκονται σε τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη - Οι υπεύθυνες ομάδες μελετούν τι είδους επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους δορυφόρους

Galileo: Σε λάθος τροχιά τέθηκαν οι δύο νέοι δορυφόροι
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης Galileo έστειλε την Παρασκευή δύο ακόμα δορυφόρους στο διάστημα, ανεβάζοντας σε έξι το συνολικό αριθμό δορυφόρων σε τροχιά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, οι δύο δορυφόροι, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δεν βρίσκονται στη σωστή τροχιά... Ο οργανισμός εξετάζει τις επιπτώσεις της ανωμαλίας, ενώ επισημαίνει πως όλα  είναι υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, οι δορυφόροι Doresa και Milena, που πήραν το όνομά τους από τις δύο μαθήτριες που κέρδισαν στο σχετικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής, εκτοξεύτηκαν με ένα πύραυλο Soyuz μετά από 24ωρη καθυστέρηση, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. 

«Οι δύο δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη. Οι υπεύθυνες ομάδες μελετούν τι είδους επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους δορυφόρους» δήλωσε ο υπεύθυνος υπηρεσιών εκτόξευσης.

Η ΕΕ επενδύει δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα και συστήματα που σχετίζονται με το διάστημα και τη μελέτη του, ενώ η ESA, η οποία κατασκευάζει τα συστήματα για λογαριασμό της ΕΕ, θεωρεί πως 26 δορυφόροι θα βρίσκονται σε τροχιά μέχρι το 2017. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης