Ο φιλάνθρωπος Στέλιος Χατζηιωάννου

Ο φιλάνθρωπος Στέλιος Χατζηιωάννου

Σήμερα το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία επεκτείνεται σε 19 σημεία διανομής και μέσω αυτού, ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει προσφέρει ήδη 4.000.000 σνακ

Ο φιλάνθρωπος Στέλιος Χατζηιωάννου
Η εικόνα του Στέλιου Χατζηιωάννου πίσω από τον πάγκο ενός πρόχειρου κυλικείου να μοιράζει σάντουιτς σε απόρους και φτωχούς Κύπριους, πριν από τρία χρόνια, ήταν η αρχή του φιλανθρωπικού έργου του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία. 

Μια προσπάθεια η οποία επεκτάθηκε και στην Ελλάδα της κρίσης.

Κλείσιμο
Σήμερα το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» επεκτείνεται σε 19 σημεία διανομής και μέσω αυτού, ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει προσφέρει ήδη 4.000.000 σνακ. Το τελευταίο σημείο διανομής άνοιξε πριν από ένα μήνα, στην οδό Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας και εξυπηρετεί τουλάχιστον 1300 άτομα καθημερινά. 

«Είναι συγκλονιστικό ν’απλώνουν το τρεμάμενο χέρι τους ηλικιωμένοι, που ποτέ στη ζωή τους δεν φαντάζονταν πως στα υστερινά τους θα αντιμετωπίσουν τα φάσμα της πείνας. Είναι τραγικό να έρχονται πεντάχρονα παιδιά, να πάρουν το δικό τους σάντουιτς και να ζητούν δυο ακόμη για τους άνεργους γονείς τους». Με τα παραπάνω λόγια είχε περιγράψει τον Μάιο του 2013 στην Κύπρο, ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου τις εικόνες που έβλεπε όταν ξεκίνησε μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος την κίνηση «φαγητό από καρδιάς», η αρχή του οποίου έγινε από τη Λεμεσό για τις άπορες οικογένειες της Κύπρου. 

Ένα χρόνο αργότερα η δράση ξεκίνησε στην Αθήνα, με πρώτο κέντρο διανομής το κτίριο του Ιδρύματος, στην οδό Γερμανικού 18, στον Κεραμεικό. Σύντομα το «Φαγητό από καρδιάς» επεκτάθηκε στη Δραπετσώνα, στη Σάμο, στο Μενίδι, στη Νέα Σμύρνη, στον Άλιμο στον Κορυδαλλό, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στο Μεσσολόγγι, στη Δράμα και στη Ζάκυνθο. Συνολικά σε 15 σημεία, και σε άλλα 4 στην Κύπρο. 























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης