Η κάθοδος των μυρίων (Ελλήνων)

Η κάθοδος των μυρίων (Ελλήνων)

Παρά τις τιμές για exclusive τσέπες που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια η Μύκονος, οι Ελληνες επέστρεψαν στο νησί έστω και μόνο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στα Ματογιάννια ορδές κόσμου συνωστίζονταν για να δουν και να τους δουν, στην Ψαρού είχε στηθεί ντεφιλέ υψηλού... beachwear, ενώ στα κλαμπ δεν έβρισκες τραπέζι αν δεν είχες πλατινένια κάρτα και διάθεση για υπερβολές «ρωσικού τύπου»

Η κάθοδος των μυρίων (Ελλήνων)
Στο πρώτο επίσημο ραντεβού του καλοκαιριού, οι Ελληνες επέστρεψαν στο Νησί των Ανέμων με διάθεση να θυμηθούν τα παλιά, διασκεδάζοντας δίχως μπάτζετ. Οι πολυάριθμοι ταξιδιώτες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων που έφτασαν στη Μύκονο αποδείχτηκαν έτοιμοι για όλα. Στα Ματογιάννια δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες ο κεντρικός δρόμος της Χώρας να είναι απροσπέλαστος. «Για να διασχίσεις τα Ματογιάννια χρειαζόσουν τουλάχιστον 20 λεπτά. Μιλάμε για μια απόσταση μερικών μέτρων. Οι Ελληνες χτύπησαν και πάλι κάρτα στο νησί», δήλωσε στο «thema people» ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή των εκδρομέων στο νησί. Την ίδια ώρα, υπολογίζοντας τα έσοδα του τριημέρου, οι ντόπιοι επιβεβαίωσαν το προφανές, αφού επειδή η αργία του Αγίου Πνεύματος φέτος συνέπεσε με το μουσουλμανικό Ραμαζάνι η προσέλευση μουσουλμάνων στο νησί ήταν μειωμένη. «Μπορεί Τούρκοι και Σαουδάραβες να στήριξαν την τοπική οικονομία φέρνοντας μαζί τους τον οικονομικό παράδεισο ακόμη και σε εποχές οικονομικής κρίσης τα προηγούμενα χρόνια, το ελληνικό όμως χρήμα επέστρεψε καυτό στο νησί», ανέφεραν κυνικά.



Ροζ μικρόσωμο μπικίνι για την Τζούλια Νόβα και τη φίλη της

Κλείσιμο


Η Εύα Καϊλή επισκέφτηκε το νησί μαζί με την αδελφή της, ενώ η Ελενα Ράπτη κατέφτασε μόνη. Τη Μύκονο επισκέφτηκαν για το τριήμερο, μεταξύ άλλων, το ζεύγος Πατούλη, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μάκης Τσέλιος, ο οποίος νοικιάζει το σπίτι της οικογένειας Βέλτσου, η Χριστίνα Παππά, ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος με την Αλεξάνδρα Λοΐζου και η Εριέττα Κούρκουλου με τον αγαπημένο της Κώστα Κοκκινάκη.


Ο Ηλίας Ψηνάκης βρέθηκε στη Μύκονο μαζί με την οικογένεια Λάτση



Sold out και reserve παντού


Σε όλα ανεξαιρέτως τα στέκια του νησιού δεν έπεφτε καρφίτσα. Για τραπέζι σε εστιατόριο ή κλαμπ κάποιος έπρεπε να είχε κάνει κράτηση πριν από εβδομάδες ή να αφήσει την υπόνοια ότι θα κάνει γενναίο λογαριασμό, κάνοντας τραπέζια να εμφανίζονται... ως διά μαγείας ακόμα και σε fully booked μαγαζιά. Τα πολυτελή ιαπωνικά εστιατόρια «Hakkasan», «Nobu» και «Kiku» ήταν για άλλη μία φορά ασφυκτικά γεμάτα με VIPs, γνωστές TV περσόνες και λοιπές διασημότητες, από τη Μαριάννα Λάτση με τον Ηλία Ψηνάκη και τον Πάρι Κασιδόκωστα με την Τάμτα μέχρι την Καίτη Γαρμπή και από την Κατερίνα Καινούργιου και τη Χριστίνα Κοντοβά μέχρι την Κατρίνα Τσάνταλη, η οποία επισκέφτηκε το νησί μαζί με τη μητέρα της. Το αδιαχώρητο όμως επικρατούσε και στο πανάκριβο εστιατόριο «Interni» της οικογένειας Βαρβέρη, το οποίο προτίμησαν κυρίως κάποιοι εύποροι νεαροί όπως ο Βασίλης Μιχαήλ, ο οποίος εντυπωσίασε με το κόστος των κρασιών που επέλεξε για να συνοδεύσει το δείπνο του.



Καίτη Κουτσολιούτσου, Ασπα Σαββαπούλου




Τα λιγοστά τραπέζια στο meeting point «Αρωμα» είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου την ένδειξη «Reserve», καθώς κάποιοι είχαν φροντίσει να κλείσουν πρώτη θέση «πίστα» στα Ματογιάννια πριν ακόμη αναχωρήσουν από την Αθήνα. Η κινητικότητα στο νησί ήταν τέτοια ώστε ακόμη και παραδοσιακά υποτονικά στις εισπράξεις μαγαζιά έζησαν στιγμές δόξας. Εκτός από τα πολυτελή εστιατόρια, γεμάτες ήταν και οι κρεπερί και τα σουβλατζίδικα της Χώρας που έδιναν «δυνάμεις» για περισσότερο ξενύχτι στο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών, οι οποίοι γέμισαν τα λιγότερο γνωστά και διαφημισμένα καταλύματα της Μυκόνου, όπως τα εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι στριμωγμένα γύρω από τα πεντάστερα συγκροτήματα και αναγνωρίζονται από το όνομα του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη τους: του κυρ Στέλιου, του κυρ Μήτσου, του κυρ Βαγγέλη.

Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, Αλεξάνδρα Λοΐζου


Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Μύκονος ήταν ανέκαθεν ένα νησί πολλών ταχυτήτων: και για χοντρά αλλά και για λεπτά πορτοφόλια. Στα κλαμπ τα σφηνάκια επέστρεψαν δυναμικά από τα 90s, οι bartenders δεν προλάβαιναν να παίρνουν παραγγελίες και οι επιχειρηματίες κάθε βράδυ αναφωνούσαν «αλληλούια» πάνω από τα ταμεία, αφού, σύμφωνα με φήμες, οι εισπράξεις έκλειναν με εξαψήφιο νούμερο. Το καινούριο στέκι του Γιάννη Μωράκη, «Maddon», με σήμα κατατεθέν την προσωπογραφία της Μαντώς Μαυρογένους, έκανε δυναμική είσοδο στη νυχτερινή ζωή του νησιού αφού κατάφερε να συγκεντρώσει τους πιστούς οπαδούς των μαγαζιών του επιτυχημένου επιχειρηματία και να μπει στην ίδια must-visit λίστα με το κλαμπ «Bonbonniere» και το φημισμένο και πανάκριβο «Moni». Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο «4711» του οποίου η «συνταγή» με τον Διονύση Σχοινά στο μικρόφωνο σημειώ­νει τεράστια επιτυχία για τέταρτο χρόνο.



Τριακόσια άτομα βρίσκονταν στα τραπέζια κάθε βράδυ και άλλα περίπου 150 στέκονταν στις πόρτες του περιμένοντας στωικά να μπουν. Λέγεται ότι τα πρώτα τραπέζια έκαναν κατά μέσο όρο λογαριασμούς των 2.500 ευρώ, ενώ η παραγγελία μιας μεγάλου μεγέθους φιάλης βότκας ή σαμπάνιας άγγιζε τα 800 ευρώ. Ο τελικός απολογισμός ζαλίζει. Μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι κάβες του νησιού άδειασαν και αυτή τη φορά υπεύθυνοι για τις «ζημιές» δεν ήταν οι κροίσοι Σαουδάραβες. Κατά τη διάρκεια της αργίας η φημισμένη παραλία της Ψαρούς είχε μετατραπεί για ακόμη μία φορά σε υπαίθρια πασαρέλα, με επιχειρηματίες, ποδοσφαιριστές, σελέμπριτις και ανθυποσελέμπριτις να δίνουν ρεσιτάλ ματαιοδοξίας και αυταρέσκειας πάνω στις ακριβοπληρωμένες ξαπλώστρες. Τα μαγιό και τα επώνυμα αραχνοΰφαντα παρεό επιδεικνύονταν τεχνηέντως στο πλασματικό catwalk που είχε στηθεί εκεί που σκάει το κύμα, ενώ κάτω από τις ομπρέλες τα ποτήρια γέμιζαν και ξαναγέμιζαν με παγωμένο κρασί Monte Carlo. Και φυσικά η παραλία αποδείχτηκε για άλλη μία φορά η χαρά του παπαράτσο. «Υπήρχε τέτοια ζήτηση στην παραλία ώστε κάποιοι έδιναν πραγματικό αγώνα προσφέροντας γερό φιλοδώρημα στα παιδιά που κάνουν τις κρατήσεις για μια θέση στον ήλιο της Ψαρούς», λένε οι γνωρίζοντες.


Μegayachts, πάρτυ και αρπαχτές


Τα megayachts που ήταν παρατεταγμένα στη σειρά έκαναν το λιμάνι της Μυκόνου να θυμίζει Γαλλική Ριβιέρα, με τη θαλαμηγό της οικογένειας Λάτση, το γνωστό «Paris», να δεσπόζει δίπλα στο υπερπολυτελές γιοτ του Λιβανέζου επιχειρηματία Χάμετ Αλ Σιάτι και να μαγνητίζει τα βλέμματα. Στη Μύκονο που ποτέ δεν κοιμάται, τα πάρτυ και τα καλέσματα ήταν φυσικά ατελείωτα. Η κοσμική ατζέντα του τριημέρου ήταν γεμάτη events για όλα τα γούστα. Ο νεαρός εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ έκανε πάρτυ στη βίλα του στα Χουλάκια με καλεσμένους τους φίλους του που έτυχε να βρίσκονται στο νησί. Μεταξύ αυτών ήταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Περούλιας, με τον οποίο έπαιξαν μουσική, και ο Γιάννης Προκοπίου με την Παολίνα Διαμαντούλη. Πάρτυ με house μουσική και άφθονο αλκοόλ έκανε όμως και το bar-restaurant «Alemagou» στη Φτελιά, ανάμεσα στους θαμώνες του οποίου υπήρχαν αρκετοί νεαροί γόνοι γνωστών οικογενειών με τις παρέες τους. Αντίστοιχου ύφους πάρτυ διοργανώθηκαν στο «Scorpios» και στο «Panormos».


Χαλαρός περίπατος στα στενάκια της Μυκόνου για το ζεύγος Πατούλη


Τέλος, εξίσου κοσμικό κάλεσμα με ιαπωνικές νοστιμιές και ευφάνταστα cocktails πραγματοποίησε και το «Rakkan» στο Καλό Λιβάδι λόγω εγκαινίων. Τριήμερο όμως στη Μύκονο χωρίς συναυλία Ελληνα καλλιτέχνη απλά δεν υπάρχει. Την ευκαιρία για ταξιδάκι μετά αμοιβής άδραξαν οι Οnirama που εμφανίστηκαν στο «Monarch» και ο Γιώργος Σαμπάνης που έδωσε τη συναυλία του στο «Solymar» στο Καλό Λιβάδι, όπου το κόστος έφτανε μαζί με το φαγητό στα 200 ευρώ το άτομο. Σταθερή αξία για τη Μύκονο αποτελεί φυσικά το ξενοδοχείο «Elysium», φημισμένο για το ηλιοβασίλεμα που προσφέρει από τις βεράντες του. Ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Χουλιάρας έκανε τη διαφορά στη διασκέδαση καλώντας και φέτος τις ωραιότερες drag queens από το εξωτερικό. Η βραβευμένη ανά τον κόσμο Van Cartier κατάφερε να συγκεντρώσει στο ξενοδοχείο πάμπλουτους Ρώσους και κεφάτους Ελληνες που διψούσαν για άρτο και θεάματα. Το σόου ήταν κάθε βράδυ sold out, ενώ το κέφι γύρω από την πισίνα παρέμενε αμείωτο μέχρι πρωίας.




Ο Γιώργος Τζαβέλας του ΠΑΟΚ στην Ψαρού


Η Κατερίνα Καινούργιου διασκεδάζει με την παρέα της στο «Solymar»



Το ζεύγος Γκούμα





Κοριτσοπαρέα με τις Σόφη Πασχάλη, Κατρίνα Τσάνταλη, Χριστίνα Κοντοβά και Σίσσυ Χρηστίδου


Ελένη Χατζίδου, Αρης Σοϊλέδης


Μάκης Τσέλιος,Φανή Χαλκιά


Η Εριέττα Κούρκουλου με τον αγαπημένο της Κώστα Κοκκινάκη


Ο Διονύσης Σχοινάς ξεσήκωσε τον κόσμο στο «4711»



Ο Γιώργος Σαμπάνης που τραγούδησε στο «Solymar» έδωσε το μικρόφωνο και στον Κωνσταντίνο Αργυρό


Κατρίνα Τσάνταλη, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Δεληλάμπρος




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης