Μπάσκετ δεν είναι μόνο η Αθήνα

Μπάσκετ δεν είναι μόνο η Αθήνα

Το Eurohoops παρουσιάζει τον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και τη σταδιακή και σταθερή πια αποκέντρωση του αθλήματος. Από τις εννέα ομάδες εκτός λεκανοπεδίου Αττικής το 2010 στις μόλις πέντε στη φετινή Stoiximan.gr Basket League.

Μπάσκετ δεν είναι μόνο η Αθήνα
Μεγάλα γήπεδα, αλλά άδεια. Μικρά γήπεδα, αλλά γεμάτα. Η εικόνα ποικίλει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η τελευταία είναι όλο και πιο συχνή και τείνει να παγιωθεί στον ελληνικό μπασκετικό χάρτη.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός μονοπωλούν τους τίτλους κι έχουν μεταφέρει σχεδόν όλο ενδιαφέρον στην Αττική. Αργά, αλλά σταθερά το μπάσκετ έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορά της και να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Οι υπόλοιπες αθηναϊκές ομάδες και του λεκανοπεδίου γενικότερα παρουσιάζονται όλο και πιο αδύναμες ή αν προτιμάτε της υπόλοιπης Ελλάδας όλο και πιο δυνατές. Η Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί το μοναδικό σημείο αναφοράς και μέσα σε λίγα χρόνια ο αριθμός των ομάδων εκτός Αττικής έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το 2010 η χρονιά είχε διεξαχθεί με εννέα ομάδες από το λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά η φετινή Stoiximan.gr Basket League έκανε τζάμπολ με μόλις πέντε, μία περισσότερη απ’ ό,τι πέρυσι.

Το πρωτάθλημα μπορεί να παραμένει πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, αλλά τουλάχιστον το ενδιαφέρον περισσεύει. Κι αγωνιστικά, και γεωγραφικά.

Κλείσιμο


Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης