PROTOTHEMA

Σπορ

Ανακοίνωση από τον μεγαλομέτοχο της «πράσινης» ΚΑΕ

Παναθηναϊκός: «Εγκαταλείπει» και ο Γιαννακόπουλος - «Εξάντλησα κάθε περιθώριο...»

Παναθηναϊκός: «Εγκαταλείπει» και ο Γιαννακόπουλος - «Εξάντλησα κάθε περιθώριο...»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τονίζει πως έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατηθεί όρθιος ο Παναθηναϊκός, αναφέρεται στην... εξαφάνιση των επιφανών φίλων του συλλόγου και ζητά από τον Γιάννη Αλαφούζο να κατονομάσει τον υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ

Ανακοίνωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου ότι αποχωρεί, εξέδωσε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακόπουλος τονίζει πως έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατηθεί όρθιος ο Παναθηναϊκός, αναφέρεται στην... εξαφάνιση των επιφανών φίλων του συλλόγου και ζητά από τον Γιάννη Αλαφούζο να κατονομάσει τον υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση... Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση. Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα. 

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών. 

Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση. Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό! Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα "σημεία ζωής". 

Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ. Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του... Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος».

Πηγή: gazzetta.gr
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΛΟΛΟΣ23/09/201711:43

Η μόνη σωτηρια της ομάδας ειναι ο Μαρινάκης. Όλοι Δευτερα πρωί στον Πειραιά να παρακαλέσουμε τον Μαρινάκη να παρει την ομάδα. Μαρινάκη Θεε παρε τη ΠΑΕ.

Απάντηση
Kόντρας23/09/201711:05

Άν και οι Σχιστομάτηδες λιώνουν για τον Γάβρο (λόγω Πειραιά), δεν θα έλεγαν όχι και για τον Βάζελο...

Απάντηση
Νίκος Αθήνα23/09/201710:05

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Τράκης είναι πως με διαλυμένο ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη, σύντομα θα γίνει ΒΙΕΤΝΑΜ και στο μπάσκετ. Ποιος Παναθηναϊκός θα βρει το κουράγιο να πανηγυρίσει νίκη στο μπάσκετ όταν το ποδόσφαιρο θα παίζει σε γειτονιές στο τοπικό πρωτάθλημα Αθηνών και δεν θα υπάρχει άλλο τμήμα ζωντανό, πουθενά! Θα τον πάρουν με τις πέτρες και αυτόν, ο κόσμος που τώρα έχει παγώσει και έχει ακόμη ελπίδες, θα κάνει μεγάλο ΜΠΑΜ και η ΟΡΓΗ θα είναι τεράστια! Η ιστορία θα γράψει πως ο ιστορικός Παναθηναϊκός διαλύθηκε λόγω εγωισμών και προσωπικών διαφωνιών των παραγόντων του που τελικά αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Όσοι έκαναν πίσω και όσοι κρύβονται στις τρύπες τους να ξέρουν πως πλέον δεν θα έχουν καμία θέση στον Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον στις κερκίδες του. Ξαναλέω, μυρίζει ΜΠΑΡΟΥΤΙ και η ΟΡΓΗ του κόσμου θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Απάντηση
Αθηναίος23/09/201708:41

Αν και γάβρος, ειλικρινά στεναχωριέμαι πολύ με την κατάσταση στον Παναθηναικό. Εντέλει οι κανόνες του Champions League για μικρομεσαίες χώρες σαν την Ελλάδα είναι πολύ άδικες και τελικά ευνοούν το πολύ-πολύ ένα σύλλογο (ο ΟΣΦΠ φάνηκε τυχερός στο θέμα αυτό...). Ο ΠΑΟ έκανε προσπάθεια για να μπει σε αυτη τη διαδικασία, έβαλε λεφτά, δεν του κάθησε και τώρα τα χρέη είναι πολλά και με τις σημερινές συνθήκες δυσβάσταχτα, αλλά λύσεις υπάρχουν. Και η ΑΕΚ πέρασε από αυτό το μονοπάτι αλλά όπως βλέπουμε βγήκε δυνατή. Ετσι και ο ΠΑΟ που είναι μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, μπορεί να το τολμήσει και σε 2 χρόνια να παίζει πάλι και με περισσότερα ελληνόπουλα (έχει ακαδημίες, έχει υποδομές). Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια (και να βοηθήσουμε όλοι) γιατι αλλιώς δεν θα μείνει τίποτε σε αυτή τη χώρα...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία