Ξέσπασαν (3-0) οι Βέλγοι κόντρα στην Ιρλανδία

Ξέσπασαν (3-0) οι Βέλγοι κόντρα στην Ιρλανδία

Δείτε τα τρία γκολ με τα οποία οι «κόκκινοι διάβολοι» υπέταξαν τους Ιρλανδούς

Ξέσπασαν (3-0) οι Βέλγοι κόντρα στην Ιρλανδία
Το Βέλγιο ξέσπασε στο β' ημίχρονο και με δύο γκολ του Λουκάκου επιβλήθηκε με 3-0 της Ιρλανδίας, φτάνοντας στην πρώτη του νίκη μετά το 2000.

Η τελευταία νίκη του Βελγίου σε τελική φάση EURO είχε έρθει το 2000 (2-1 τη Σουηδία) και μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία, η πίεση ήταν μεγάλη για τους παίκτες του Βίλμοτς. Οι κόκκινοι διάβολοι έδειξαν διάθεση, όμως, τίποτα παραπάνω στο πρώτο μέρος με την Ιρλανδία και κυριάρχησαν στο δεύτερο, για να φτάσουν σε μεγάλη νίκη με 3-0 και να θέσουν τα θεμέλια πρόκρισης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Βέλγους να έχουν την πρωτοβουλία, όμως να μην κάνουν κίνηση χωρίς την μπάλα και να τα βρίσκουν σκούρα στο να ανοίξουν την άμυνα των Ιρλανδών. Οι παίκτες του Ο' Νιλ από την άλλη δεν έχασαν ούτε μία ευκαιρία της προκοπής, καθώς έδειχναν να ξεμένουν από ιδέες στο μισό της επίθεσης. Στο 21' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αζάρ από εξαιρετική θέση στην περιοχή, είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράντολφ. Στο 42' ήρθε και η δεύτερη κλασική ευκαιρία του πρώτου μέρους ξανά για το Βέλγιο, όταν ο Χούλαχαν έσωσε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Άλντερβαϊρελντ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Τα πάντα έγιναν στην επανάληψη. Μόλις στο 48' οι Βέλγοι έφυγαν στην αντεπίθεση, με τους Ιρλανδούς να διαμαρτύρονται για πέναλτι, ο Ντε Μπρόινε έδωσε την ασίστ και ο Λουκάκου με υπέροχο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για το πρώτο γκολ των κόκκινων διαβόλων στα τελικά από εκείνο το ματς του 2000 και τον Μπενζά!

Οι παίκτες του Βίλμοτς έπαιζαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, οι Ιρλανδοί ανέβασαν στροφές, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν και στο 61' τελείωσαν τα πάντα. Ο Μουνιέ έβγαλε τη σέντρα, ο Βίτσελ ήρθε από πίσω και ολομόναχος έκανε με κεφαλιά το 2-0! Στο 70' ήρθε και η χαριστική βολή, όταν μετά από εκπληκτική κούρσα του Αζάρ, ο Λουκάκου βρέθηκε στην περιοχή, ο πρώτος του έδωσε μισό γκολ και δεν αστόχησε για το 3-0, για να γίνει ο πρώτος Βέλγος, που σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς στο EURO και να γράψει ιστορία! Μέχρι το τέλος, οι καλύτερες ευκαιρίες χάθηκαν για τους κόκκινους διάβολους, που χρειάζονται έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με την Σουηδία, ώστε να κατακτήσουν τη 2η θέση του ομίλου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης