ΝΔ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει την πρότασή του για το υπερπλεόνασμα

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει την πρότασή του για το υπερπλεόνασμα

Εισηγείται να κατευθυνθεί σε εφάπαξ βοήθημα προς τους μακροχρόνια ανέργους, στην αποπληρωμή ενός μέρους από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει την πρότασή του για το υπερπλεόνασμα
Ολοκληρωμένη πρόταση για τη διανομή του υπερπλεονάσματος σε «εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση και βιώνουν με μεγαλύτερο κοινωνικό πόνο τις συνέπειες από την καθήλωση της οικονομίας» έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι «το υπερπλεόνασμα αποτελεί προϊόν υπερφορολόγησης, στάσης πληρωμών και μέτρων μιας απόδοσης». Γι΄ αυτό και η πρόταση στην οποία κατέληξαν και σχεδιάζει να παρουσιάσει ο ίδιος ο πρόεδρος της
Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες,
προς τρεις κατευθύνσεις:

Πρώτον, στη χορήγηση ενός εφάπαξ βοηθήματος προς όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Δεύτερον, στην αποπληρωμή ενός μέρους από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές, και   

Τρίτον, στη μείωση του τρέχοντος ΕΝΦΙΑ για όλους όσοι έχουν, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις βαρύτατες φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν επωμιστεί. 

Κλείσιμο

Η ανακούφιση από τον ΕΝΦΙΑ θα αφορά ακόμη και όσους τον κατέβαλαν ήδη στο σύνολό του, με εφάπαξ πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών, περιπτώσεις για τις οποίες η γαλάζια πρόταση θα προβλέπει συμψηφισμό με άλλες υποχρεώσεις των δικαιούχων της μείωσης. 

Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να καλέσει την κυβέρνηση να ανοίξει κι εκείνη τα χαρτιά της και να αποκαλύψει τις προθέσεις της που, κρίνοντας από τις διαρροές κυβερνητικών στελεχών, στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι «έχουν ψηφοθηρικό χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα ταξίδι - αστραπή στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μακρόν Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος προβάλει ως ο επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup.

Στη διάρκεια του 40λεπτου τετ α τετ που είχαν, οι δύο άντρες συζήτησαν, κατά πληροφορίες, για τις εξελίξεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα που απομένει του προγράμματος, έως το καλοκαίρι του 2018, και τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη στην περίοδο που θα ακολουθήσει. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Γάλλο υπουργό το σχέδιο του με έμφαση στους στόχους για ανάπτυξη της οικονομίας και στις αναγκαίες επενδύσεις για να επιτευχθούν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης