Σφίγγει ο κλοιός των αποκαλύψεων για το παράλληλο σύστημα πληρωμών: Ηταν έτοιμο από το 2012

Σφίγγει ο κλοιός των αποκαλύψεων για το παράλληλο σύστημα πληρωμών: Ηταν έτοιμο από το 2012

Βαρουφάκης: Αν γίνει ειδικό δικαστήριο, να μπουν τα χαρτιά στο τραπέζι

Σφίγγει ο κλοιός των αποκαλύψεων για το παράλληλο σύστημα πληρωμών: Ηταν έτοιμο από το 2012
Τον κλοιό που ήδη έχει δημιουργηθεί από τις σφοδρές αντιδράσεις της Δικαιοσύνης και τις αποκαλύψεις για απόπειρα χειραγώγησης της υπόθεσης Noor 1 από υπουργικά στελέχη και που πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση διευρύνουν οι επίσημες παραδοχές για σχέδιο δια χειρός Βαρουφάκη, επιβολής
παράλληλου συστήματος πληρωμών  που απεργαζόταν το υπουργικό συμβούλιο κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το προβληματικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα αποτυπώνει ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια την πλήρη εικόνα των τελευταίων 2.5 ετών που ξεκίνησε με «εναλλακτικά σχέδια» και plan b για να συνεχίσει με μνημόνιο 3, 4, ιδιωτικοποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας, αμέτρητα προαπαιτούμενα, δέσμευση για επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων έως το 2060 για να καταλήξουν – προς ώρας – με επιστολή νέων δεσμεύσεων προς το ΔΝΤ. Εικόνα, που αποκτά «σκοτεινές» αποχρώσεις από τις αλλεπάλληλες απόπειρες κυβερνητικών στελεχών να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να καθορίσουν τις αποφάσεις.

Κλείσιμο
Ο κ. Βαρουφάκης με νέες δηλώσεις του αποκάλυψε πως παρέδωσε ήδη από το 2012 στα χέρια του κ. Αλέξη Τσίπρα το σχέδιο των παράλληλων πληρωμών μέσω του taxisnet.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Αλφα 9,89, είπε ότι ο πρωθυπουργός παρέλαβε το συγκεκριμένο σχέδιο από το 2012, καθώς αυτό ήταν το Plan B της κυβέρνησης για την περίπτωση που κατέρρεε η διαπραγμάτευση, και εμφανίστηκε αμετανόητος σχετικά  με το παράλληλο σύστημα πληρωμών, μέσω TaxisNet.

Ο ίδιος δήλωσε δε, πως είναι πρόθυμος να αποδεχτεί κάθε είδους έρευνα.

«Ας γίνει εξεταστική, ειδικό δικαστήριο ή στρατοδικείο, να μπουν τα χαρτιά στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στην ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι κρύβεται πίσω από την άρνηση της κυβέρνησης.

Επισήμανε μάλιστα πως το συγκεκριμένο σχέδιο πρέπει να το έχει και ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ας με καλέσει η ΝΔ στα κομματικά της όργανα να με εξετάσει...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης