Λυκούδης: «Όχι» στα αντίμετρα εμπαιγμού

Λυκούδης: «Όχι» στα αντίμετρα εμπαιγμού

«Μνημόνιο, επαχθέστερο όλων» χαρακτηρίζει τη νέα συμφωνία ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού

Λυκούδης: «Όχι» στα αντίμετρα εμπαιγμού
«Μνημόνιο, επαχθέστερο όλων» χαρακτηρίζει τη νέα συμφωνία ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του Ρ/Σ Αθήνα 9.84, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συζήτησης στη
Βουλή.

Και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει κανένα νόημα η ψήφιση των λεγόμενων αντίμετρων, με οποιαδήποτε φιλολαϊκό μανδύα και τα παρουσιάσουν. «Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό των πολιτών, διότι σχετίζονται με την τεράστια αφαίμαξη μέσω της υπερφορολόγησης, των εισφορών και των άλλων επαχθών μέτρων που έχουν γονατίσει τους πολίτες» δηλώνει και χαρακτηρίζει τα αντίμετρα «ηρεμιστικό για εσωκομματική κατανάλωση αφού προσπαθούν να αποκρύψουν και να συγκαλύψουν το δικό τους, επαχθέστερο όλων, μνημόνιο»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού
Κλείσιμο
υποστηρίζει όσο η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή παραμένει συμπαγής το αίτημα για εκλογές μπορεί να έχει μεν πολιτική σημασία, αλλά δεν έχει πρακτική και συνεχώς επαναλαμβανόμενο άνευ αποτελέσματος χάνει το νόημα του.

Δεν κρύβει ότι οι δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης θα δεσμεύουν και τις επόμενες, υπογραμμίζει ωστόσο ότι οι «πιο αξιόπιστες σοβαρές και αποτελεσματικές κυβερνήσεις με νέα εντολή έχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης προκειμένου να δώσουν μια διαφορετική κατεύθυνση στις μεταρρυθμίσεις, στην εφαρμογή τους και κυρίως νέα πνοή στην οικονομία προς όφελος των πολιτών και της χώρας».

Τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας «ιδιαίτερα αν στην περίπτωση νέων εκλογών προκύψει πολιτική παράλυση και ακυβερνησία», αλλά και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς με τη συμμετοχή όλων.

Πρόταση που όπως υπενθυμίζει δεν έχουν εγκαταλείψει ούτε ο ίδιος ούτε οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, (πολιτική κίνηση στην οποία είναι επικεφαλής).

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς εκφράζει την βεβαιότητα ότι «μόνος του κανείς δεν μπορεί»

«Ούτε το ΠΑΣΟΚ ή το ΔΗΣΥ. Θα φυτοζωούν» εκτιμά και επαναλαμβάνει«επομένως το αίτημα όλοι μαζί γίνεται εκ των πραγμάτων ακόμα πιο επιτακτικό. Μολονότι δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι αισιόδοξος θα επιμένω».

Σε ότι αφορά τέλος το δικό του ρόλο σε ένα μελλοντικό κεντροαριστερό σχήμα απαντά ότι τόσο οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς όσο και ο ίδιος «θα έχει όποιο ρόλο υπαγορεύσουν οι πολιτικές περιστάσεις, η μορφή της επιθυμητής συνεργασίας και οι συλλογικές πολιτικές ανάγκες μιας ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης