Κεγκέρογλου: Η δασκάλα γίνεται καθηγήτρια Ιατρικής και η καθηγήτρια Γυμνασίου... καθηγήτρια Πολυτεχνείου

Κεγκέρογλου: Η δασκάλα γίνεται καθηγήτρια Ιατρικής και η καθηγήτρια Γυμνασίου... καθηγήτρια Πολυτεχνείου

Την σφραγίδα της «φωτογραφικής» διάταξης υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι φέρει το άρθρο 20 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής

Κεγκέρογλου: Η δασκάλα γίνεται καθηγήτρια Ιατρικής και η καθηγήτρια Γυμνασίου... καθηγήτρια Πολυτεχνείου
Την σφραγίδα της «φωτογραφικής» διάταξης υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι φέρει το άρθρο 20 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι δάσκαλοι και καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να μεταταχθούν σε πανεπιστήμια  και πως «τα μέλη της κατηγορίας του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ που έχουν εκλεγεί στα οικεία ΑΕΙ το έτος 2008 και η πράξη διορισμού τους εκδόθηκε το έτος 2016 έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ)...».

Κλείσιμο
Β. Κεγκέρογλου: Η δασκάλα γίνεται καθηγήτρια ιατρικής και η καθηγήτρια γυμνασίου γίνεται καθηγήτρια Πολυτεχνείου

«Είναι η διαδρομή που την έχουμε ξαναδεί. Η δασκάλα γίνεται καθηγήτρια ιατρικής και η καθηγήτρια γυμνασίου γίνεται καθηγήτρια Πολυτεχνείου» σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Νωρίτερα, η εισηγήτρια της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για «ρυθμίσεις εμβαλωματικού χαρακτήρα, «φωτογραφικών» διαστάσεων», για να εξηγήσει: «Η 2η παράγραφος του άρθρου 20 προβλέπει πως τα μέλη της κατηγορίας του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ που έχουν εκλεγεί -συγκεκριμένα- το έτος 2008 και η πράξη διορισμού τους εκδόθηκε -συγκεκριμένα- το έτος 2016 έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ)».

«Ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν Μάιο 2016, καταργήθηκαν Οκτώβριο και επανέρχονται σήμερα γι' αυτό και αναγκαζόμαστε να καταψηφίσουμε επι της αρχής» συνέχισε η εισηγήτρια της ΝΔ.

Επίσης, ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εστίασε τα πυρά του στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι «δεν χρειάζονται αυτές οι φωτογραφικές ρυθμίσεις».

Να σημειωθεί ότι με το άρθρο 20 οι υπηρετούντες σε ΑΕΙ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι, μπορούν, εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι μηνών, να ζητήσουν την «ένταξή τους στην προβλεπόμενη από το άρθρο 29 του νόμου 4009/2011 κατηγορία Ειδικού Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΤΕΠ), υπό την προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι τίτλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) με γνωστικό αντικείμενο συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το Ίδρυμα και έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει σχετικό με τα αντικείμενα αυτά έργο στην εν γένει λειτουργία του Ιδρύματος, για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και εφαρμοστικού έργου του.

Προϋπόθεση για την ένταξη είναι οι ανωτέρω υπάλληλοι να έχουν εργαστεί ή να εργάζονται παρέχοντας εργαστηριακό έργο σε θεσμοθετημένα εργαστήρια, τομείς, κλινικές, μουσεία, σπουδαστήρια ή σε άλλες μονάδες εκπαίδευσης και ερευνας των τμημάτων και των σχολών των ΑΕΙ για μια τουλάχιστον 3ετία. Η παροχή του έργου αυτού βεβαιώνεται από τον Πρόεδρο του Τμήματος ή τον Κοσμήτορα της Σχολής ή τον Διευθυντή του τομέα ή του εργαστηρίου ή της κλινικής αντίστοιχα και ανάλογα με την ακαδημαϊκή μονάδα στην οποία προσφέρθηκε το έργο».

Επίσης, στην δεύτερη παράγραφο του ίδιου άρθρου προβλέπεται ότι «τα μέλη της κατηγορίας του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ που έχουν εκλεγεί στα οικεία ΑΕΙ το έτος 2008 και η πράξη διορισμού τους εκδόθηκε το έτος 2016 έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ)...».

Με την τέταρτη παράγραφο προβλέπεται ότι «μόνιμοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, μπορούν να μεταταγούν σε θέσεις κατηγοριών ΕΔΙΠ και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης και της δαπάνης μισθοδοσίας τους, και της σύστασης της θέσης στο οικείο ΑΕΙ εφόσον σωρευτικός: α) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει το Τμήμα ένταξης. Β) έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με τα αντικείμενα αυτά και γ) έχουν μετά τη λήψη το διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον 2 ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό ΑΕΙ ή ομοταγές Ιδρυμα της αλλοδαπής σχετικό με τα αντικείμενα της περιπτ. α’ επιστημονικό/εφαρμοστικό/ ερευνητικό έργο και συγκεκριμένα έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή έχουν τουλάχιστον διετή σχετική εργασία σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των ανωτέρω».

Στην συνέχεια, δε, σημειώνεται ότι η μετατάξεις γίνονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας ενώ προβλέπεται ότι για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των μετατασσόμενων αναγνωρίζεται ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας στο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ενώ η μετάταξη μπορει να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από προηγούμενη μετάταξη του αιτούντος εκπαιδευτικού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης