Κατηγορίες και υπονοούμενα ανταλλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για «ταξίδι» και «πόθεν έσχες»

Κατηγορίες και υπονοούμενα ανταλλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για «ταξίδι» και «πόθεν έσχες»

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κατηγορίες και υπονοούμενα ανταλλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για «ταξίδι» και «πόθεν έσχες»
Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο: Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κλείσιμο
χαρακτηρίζει ακόμη και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με επιχειρήσεις και τραπεζικούς οίκους στη Γαλλία «ιδιωτικές», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
ζητά την παραίτησή του. 

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία επιμένει για τη λίστα των επιβατών στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα εξέτασης του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη
από τη Βουλή. 

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κ. Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό. Ο αντιπερισπασμός τους όμως αποδείχθηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολούθως εστίασε τα πυρά του στον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού, στον γαλλικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν, ως ένας κοινός συκοφάντης». «Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη αίσθηση ευθιξίας (ο κ. Μητσοτάκης) να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του» προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες ανήκουν πλέον στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, γιατί είναι ένοχος. Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω από αυτές».
 
«Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αμείλικτα. Να μην έχουν, όμως, καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια. Όσο για την επιχείρηση συκοφάντησης και λάσπης ενάντια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί βασίζεται σε ψέματα που ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος να χρησιμοποιεί. Άλλωστε, γι' αυτές τις αθλιότητες οι κοινοί συκοφάντες θα κριθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, σύντομα, από τον ελληνικό λαό», προσθέτει η ΝΔ.

Την κόντρα συνέχισε το πρωί της Τρίτης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter συνέστησε «ηρεμία» στη ΝΔ. 

«Προς ΝΔ: Μην υπονομεύετε το κλείσιμο της αξιολόγησης, πράξετε τα νόμιμα με το πόθεν έσχες της κ Μητσοτάκη κ κυρίως ηρεμήστε. Εκλογές το '19», έγραψε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης