Γεννηματά: Η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού ήταν και είναι συντονισμένη

Γεννηματά: Η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού ήταν και είναι συντονισμένη

Πίσω από την προσπάθεια ενοχοποίησης του ΠΑΣΟΚ κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και άλλοι την ανεπάρκειά τους, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος

Γεννηματά: Η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού ήταν και είναι συντονισμένη
Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ
, που ανοίγει μέτωπα τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη ΝΔ, την ώρα που εστιάζει στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες για να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με το Ποτάμι. 

Κλείσιμο
Η κυρία Γεννηματά
εστίασε τα βέλη της στο κυβερνών κόμμα. «Στο χώρο της παιδείας διακεκριμένοι διεθνώς καθηγητές φεύγουν και Καρανίκες έρχονται μαζί με τους αιώνιους φοιτητές» τόνισε. «Το ΕΣΥ καταρρέει. Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει. Μας γύρισαν στην προ του 81 εποχή» συνέχισε, αναφερόμενη στο θέμα της Υγείας. 

Για τον πρόσφατο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή. «Η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε  τακτοποίηση  της αριστερής διαπλοκής. Ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων. Αντί για πολυφωνία, ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια. Χιλιάδες άνθρωποι αντιμέτωποι με την ανεργία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο θέμα της μετεξέλιξης του κόμματος επισήμανε πως «το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας  όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές  τους επιλογές».  

«Κλείνουμε ένα χρόνο από τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το εγχείρημα πέτυχε. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα. Την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, του Προοδευτικού κέντρου, της Ανανεωτικής Αριστεράς. Μαζί με όλα τα κόμματα και τις άλλες κινήσεις του χώρου μας» προσέθεσε. 

Αναφέρθηκε και στην στρατηγική της επόμενης μέρας: «Ανίσχυρες κυβερνήσεις δεν δίνουν λύσεις. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ»

«Βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα της διατήρησης ενός μικρού, φοβικού ΠΑΣΟΚ που θα έχει διασφαλισμένη την ισχνή κοινοβουλευτική του παρουσία ή στην προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε το χώρο» έθεσε το πλαίσιο από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης. 

«Η μόνη ασφαλής μέθοδος είναι η δημιουργία ενός Φορέα ικανού να αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης του τόπου» κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης