Στη σκιά της «φοροκαταιγίδας» οι συναντήσεις Τσίπρα με φορείς ενόψει ΔΕΘ

Στη σκιά της «φοροκαταιγίδας» οι συναντήσεις Τσίπρα με φορείς ενόψει ΔΕΘ

Σήμερα (στις 12:00 το μεσημέρι) ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

Στη σκιά της «φοροκαταιγίδας» οι συναντήσεις Τσίπρα με φορείς ενόψει ΔΕΘ
Να εξωραΐσει την εικόνα ύφεσης στην αγορά και να διαβεβαιώσει ότι σε βάθος χρόνου θα ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη, επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
στις συναντήσεις που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες με παραγωγικούς φορείς ενόψει της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Η ανησυχία των φορέων είναι μεγάλη για τη συνεχιζόμενη στασιμότητα και τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και το 2016, με αποτέλεσμα το επιτελείο του πρωθυπουργού να αναζητά πειστικές απαντήσεις, που να περιγράφουν ένα διέξοδο από την κατάσταση αυτή και να ενθαρρύνουν τις παραγωγικές δυνάμεις.

Γι’ αυτό και μελετώνται ενδελεχώς τα σημειώματα που έφτασαν ήδη στο Μαξίμου από τους υπουργούς, όπως είχε ζητηθεί στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας και των εξαγγελιών που θα κάνει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα (στις 12:00 το μεσημέρι) ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθούν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο  Σύνδεσμος Βιομηχανίων Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Χθες Τετάρτη ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον  με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον οποίο φέρεται να διαβεβαίωσε ότι με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα θα υπάρξει και παρέμβαση για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Για δυνατότητες επιστροφής στην ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στήριξης του εμπορικού κόσμου μίλησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης