Ο Καμμένος «δεσμεύεται»: Τα μέτρα είναι βαριά, αλλά δεν θα υπάρξει άλλο νομοσχέδιο

Ο Καμμένος «δεσμεύεται»: Τα μέτρα είναι βαριά, αλλά δεν θα υπάρξει άλλο νομοσχέδιο

«Δυστυχώς η αντιπολίτευση αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια ασχολήθηκε με τις σεξουαλικές περιπέτειες ενός πρέσβη», είπε

Ο Καμμένος «δεσμεύεται»: Τα μέτρα είναι βαριά, αλλά δεν θα υπάρξει άλλο νομοσχέδιο
«Τα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βαριά φορολογία, όμως είναι το τελευταίο νομοσχέδιο, είναι μέτρα ασφαλιστικής βαλβίδας στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η συμφωνία».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Κλείσιμο
Αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος είπε ότι αν δεν γνώριζε κανείς τι διακυβεύεται «θα νόμιζε ότι συζητείται νομοσχέδιο με διάθεση πολιτικού κουτσομπολιού», ενώ αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση για την οποία ανέφερε ότι δεν στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Η αντιπολίτευση, αντί να στηρίζει την εθνική προσπάθεια που φανεί στο τέλος με απόφαση που θα αναφέρετε στην αξιολόγηση με αναφορά στο χρέος ακούμε απίστευτα πράγματα. Ο Θεοδωράκης αντί να αναφερθεί στο νομοσχέδιο και απόφαση της Τρίτης έκανε επίθεση σε όσους μετέφεραν και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελα. Παράλληλα ασχολείται με σεξουαλικές περιπέτειες ενός πρέσβη», είπε, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα έχει εθνική θέση που είναι αδιαπραγμάτευτη».

Για το χρέος ο κ. Καμμένος είπε πως σήμερα στην Ευρώπη ακόμα και όσοι πολέμησαν το θέμα χρέους αποδέχονται ότι αποτελεί μέρος της ατζέντας και όπως υπογράμμισε, «αυτή η επιτυχία είναι της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρέπει να αναγνωριστεί»

«Αξιολόγηση θα γίνει. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το κατάφερε. Σήμερα στην Ευρώπη ακόμα και όσοι πολέμησαν το θέμα χρέους αποδέχονται ότι αποτελεί μέρος της ατζέντας.  Αυτή η επιτυχία είναι της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρέπει να αναγνωριστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, πάντως, ο Πάνος Καμμένος συγκρούστηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ. 

Συγκεκριμένα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως: «η ιστορική πραγματικότητα δεν διαψεύδεται» και εξήγησε, αναφερόμενη στον κ. Καμμένο: «Πριν το Βουκουρέστι όλες οι πτέρυγες Βουλής συμφώνησαν σε μια απόφαση σύνθετης ονομασίας. Αυτή υποστηρίξαμε και κερδίσαμε στο Βουκουρέστι και αυτή είναι η θέση της χώρας. Αν μονομερώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε αντίθεση με το ΥΠΕΞ ακολουθεί άλλη πολιτική, η Βουλή οφείλει να το γνωρίζει. Εκείνη την εποχή ο ΣΥΝ συμφώνησε με την θέση του τότε πρωθυπουργού Καραμανλή. Τότε ο κ. Καμμένος ήταν υφυπουργός και ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της τότε κυβέρνησης».

«Χειροκροτούν οι βουλευτές της ΝΔ με τον όρο Μακεδονία», είπε ο κ. Καμμένος.



«Πώς φτάσαμε έως εδώ; Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σήμερα συζητείται πρωτογενές πλεόνασμα 2% που είναι αντίθετη θέση από του Σαμαρά που είχε δεσμευτεί για 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βαριά φορολογία όμως είναι το τελευταίο νομοσχέδιο. Είναι μέτρα ασφαλιστικής βαλβίδας στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η συμφωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «θα έπρεπε σήμερα όλοι να σχεδιάσουμε την εθνική πολιτική για μείωση φορολογίας και ενίσχυση ανάπτυξης. Αυτό θα συμβεί όταν αρχίσει να τακτοποιείται η εικόνα στο εξωτερικό. Αυτή την εικόνα την συνδιαμορφώνουμε. Καλύτερα να συμπλέυσουμε σε μια εθνική γραμμή και μετά απόφαση της Τρίτης να παλέψουμε για την προστασία του ελληνικού λαού».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έθιξε και τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρους του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας υπενθυμίζοντας ότι στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι πάνω από την Βενεζουέλα βρίσκεται και μια άλλη χώρα, ο Παναμάς. 

«Πρέπει να αγωνιστούμε για μείωση της φορολογίας. Χρησιμότερο θα ήταν αντί να αναφερόμαστε στη Νότιο Αμερική και Βενεζουέλα. Νοτιότερα υπάρχει μια χώρα που λέγεται Παναμάς. Από τα χαρτιά του Παναμά προκύπτουν στοιχεία ότι κάποιοι συμπολίτες μας επί πολλά χρόνια -όπως και από Λαγκάρντ, Ζιμενς- αντί να πληρώνουν φόρους έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό και δεν τιμωρήθηκε κανείς. Εκτός από αυτή κυβέρνηση που τιμωρεί. Πρέπει να στείλουμε δικαστές στον Παναμά», πρόσθεσε και σημείωσε ότι περιμένει από την αντιπολίτευση να μην δίνει ασυλία σε όσους έδινε ασυλία ο Σαμαράς. 

«Τον Παπασταύρου και Σάφα δεν έχουμε λόγο να προστατεύουμε. Αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Στο σημείο αυτό υπουργός μίλησε για τις αποκρατικοποιήσεις στις οποίες, όπως τόνισε, δεν είναι αντίθετοι.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τις αποκρατικοποιήσεις. Η πρώτη αποκρατικοποίηση δεν είναι η αποκρατικοποίηση από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Το παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ. Το παρακράτος της ΕΥΔΑΠ που διαφήμιζε το νερό. Το παρακράτος τραπεζών με διαφημίσεις. Ιδιοκτήτης media shop δεν έχει ούτε φωτογραφία στο διαδίκτυο και διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης