Στο... φιλότιμο έριξε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για φόρους, «κόφτη» ο Τσακαλώτος

Στο... φιλότιμο έριξε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για φόρους, «κόφτη» ο Τσακαλώτος

Αφού το πολυνομοσχέδιο δεν έχει ακόμα κατατεθεί ο υπ. Οικονομικών το έριξε στη θεωρία για την «επίπονη» διαπραγμάτευση και τις «θετικές» προσπάθειες της κυβέρνησης

Στο... φιλότιμο έριξε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για φόρους, «κόφτη» ο Τσακαλώτος
Να αγγίξει το… φιλότιμο των βουλευτών προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
στην ενημέρωση που έκανε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
καθώς δεν έχει ακόμα κατατεθεί το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με το πακέτο των έμμεσων φόρων και έτσι η συζήτηση να γίνει επί του πρακτέου.

Γι' αυτό το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ως επίπονη για το οικονομικό επιτελείο που συμμετέχει σε αυτή, ζητώντας τη… συμπόνια των συντρόφων του βουλευτών

Αν και το πολυνομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή για να μπορέσουν οι βουλευτές να τοποθετηθούν επί των μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι  οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ δύσκολες. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο ότι είναι μία “επίπονη” διαδικασία για την κυβέρνηση. 

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να μιλήσει για τις θετικές επιδόσεις της διαπραγμάτευσης και φυσικά για το πόσο θετικά έχουν αποδώσει οι προσπάθειες της κυβέρνησης κάνοντας μια αναφορά και στην πρόταση για το χρέος και τα επόμενα στάδια της συμφωνίας. 

Μετά την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το λόγο πήρε ο Γιώργος Χουλιαράκης ο οποίος, κατά πληροφορίες, είπε ότι γίνεται προσπάθεια στο πολυνομοσχέδιο όταν κατατεθεί να περιλαμβάνεται κανονικά ο δημοσιονομικός «κόφτης» αντίθετα με ό,τι λεγόταν χθες για κατάθεσή του με τη μορφή της τροπολογίας σε άσχετο χρόνο από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή.

Παρά την ενημέρωση χωρίς στοιχεία οι βουλευτές προχώρησαν σε έναν καταιγισμό ερωτήσεων προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το βασικό ζήτημα που έθεσαν ήταν  αυτό της αύξησης των καυσίμων τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της επαρχίας, ότι, δηλαδή, αρκετές περιοχές έχουν βαρύ χειμώνα. 

Κατέθεσαν, μάλιστα, και αντιπροτάσεις, ενώ οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τονίζοντας ότι τα μέτρα ελήφθησαν με βάση τον δίκαιο καταμερισμό των βαρών, αποκλείοντας έτσι τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν, τέλος, να ενημερωθούν για τη λίστα των οργανισμών προς πώληση στο πλαίσιο του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχει γίνει καλή προετοιμασία σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ έχει γίνει και ενημέρωση και στην αρμόδια επιτροπή. 

Το κλίμα πάντως από τις τοποθετήσεις των βουλευτών είναι ότι παρά τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τις δυσκολίες, υπάρχει μια αισιοδοξία καθώς  υποστηρίζουν ότι με την έναρξη διευθέτησης του χρέους ανοίγει και ο ορίζοντας για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με τα περί εκλογών τονίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία εκτίθεται, την καλούν παρόλ΄αυτά ακόμα και στο παρά πέντε να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης