Βίτσας: Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε διαρροές και υποκλοπές

Βίτσας: Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε διαρροές και υποκλοπές

«Πολύ βαριά κουβέντα να πεις ότι ο κ. Τόμσεν είναι persona non grata, όμως εκφράζει τη γραμμή του ΔΝΤ», σημείωσε  

Βίτσας: Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε διαρροές και υποκλοπές
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει διαρροές και υποκλοπές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχετικά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλεσκου.
   
Μιλώντας το πρωί στο Mega o κ. Βίτσας πρόσθεσε πως «οι πιο ασφαλείς άνθρωποι αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα είναι τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τους περιποιούμαστε με τον καλύτερο τρόπο».
 
Κλείσιμο
Τα όσα λέγονται για το διαδικαστικό υποκλοπής «δεν είναι ουσία» υποστήριξε ο αν. υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε: «πολύ βαριά κουβέντα να πεις ότι ο κ. Τόμσεν είναι persona non grata, όμως εκφράζει κατά γράμμα τη γραμμή του Ταμείου».
   
«Η στάση μας μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι: "πάρτε αυτή τη λογική από το τραπέζι, και αυτό περιλαμβάνει και πρόσωπα"» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας για να σημειώσει: «Εμείς είχαμε μια συμφωνία, την έχουμε εφαρμόσει μέχρι κεραίας και απομένουν λίγες λεπτομέρειες».

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
 ο επικεφαλής του συντονιστικού και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανακοινώνοντας ότι μέχρι την επόμενη Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 10.000 νέων θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας για μετανάστες.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν εργασίες στα Οινόφυτα, και να ανοίξουν ορισμένα μικρά ξενοδοχεία που μας έχουν παραχωρηθεί» είπε ο κ. Βίτσας.

Όσον αφορά την κατάσταση στον Πειραιά και την Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε σίγουρος ότι «το Πάσχα θα έχει αδειάσει ο Πειραιάς. Πολύ πριν κάποιος φτάσει εκεί για να πάει στο νησί του για τις γιορτές» ενώ για την Ειδομένη είπε ότι θα προχωρήσει η εκκένωση.

Κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στη Χίο με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν κατοίκους του νησιού που διαμαρτύρονταν στην περιοχή Ταμπάκικα ο κ. Βίτσας μίλησε για «γεγονότα όχι σοβαρής έκτασης» προσθέτοντας ότι «καλό θα ήταν να αποφεύγονται αυτά τα πράγματα αλλά παραμονή της επαναπροώθησης δεν χρειάζονται τέτοιου είδους διαμαρτυρίες».

Υποστήριξε, επίσης, ότι αν εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα διακοπούν οι ροές μεταναστών και προσφύγων  καθώς όπως είπε «αν δουν οι διακινητές ότι υπάρχουν μια τέτοια διαδικασία θα τους κοπεί η όρεξη».

Παραδέχθηκε, τέλος, ότι καταγράφεται αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου από μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά εξηγώντας ότι βάσει της διαδικασίας που υπάρχει «στόχος είναι τα αιτήματά τους να εξετάζονται σε 15 ημέρες ή το αργότερο μέσα σε ένα μήνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης