Θεοχαρόπουλος: «Πλάτη σε αδιέξοδες πολιτικές δεν βάζουμε»

Θεοχαρόπουλος: «Πλάτη σε αδιέξοδες πολιτικές δεν βάζουμε»

«Οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα θέλει να διαδηλώσει, μπορεί να το κάνει όπως το κάνουν και άλλες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Θεοχαρόπουλος: «Πλάτη σε αδιέξοδες πολιτικές δεν βάζουμε»
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και τη συγκέντρωση των αγροτών και των τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
 
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη αναφορικά με το μπλόκο που ετοιμάζει η τροχαία στους αγρότες, επεσήμανε πως «οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα θέλει να διαδηλώσει, μπορεί να το κάνει όπως το κάνουν και άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό είναι δημοκρατικό κεκτημένο. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι δεν πρέπει η κινητοποίηση μίας κοινωνικής ομάδας να έρχεται απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα θα πρέπει να το προσέξουν και οι αγρότες και αναφέρομαι στο κλείσιμο των δρόμων. Το αγροτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει δημιουργήσει μία κοινωνική αναταραχή και πρέπει να επιλυθεί άμεσα και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στη χώρα».

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού της κυβέρνησης ο κ. Θεοχαρόπουλος δηλώνει αντίθετος, τονίζοντας πως η χώρα δεν χρειάζεται συνέχεια εκλογές. «Πήγαμε τρεις φορές στη κάλπη και τα ίδια αδιέξοδα τα έχουμε ξανά μπροστά μας. Απαιτείται  μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με προοδευτική μεταρρυθμιστική κατεύθυνση καθώς δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με οριακές πλειοψηφίες. Δεν τίθεται από εμάς ζήτημα διεύρυνσης οποιασδήποτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν αφορά αυτό τον τόπο, δεν λύνει τα προβλήματα. Απαιτούνταν από το Σεπτέμβριο, αλλά και τώρα αν υπάρξει αδιέξοδο, μια νέα πλειοψηφία, ευρεία, των φιλοευρωπαϊκών  δυνάμεων με προοδευτική προγραμματική συμφωνία. Βέβαια η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τους 153 βουλευτές και οριακές πλειοψηφίες συνεπώς εμείς συνεχίζουμε την αντιπολίτευση καταθέτοντας  τις εναλλακτικές μας προτάσεις. Πλάτη σε αδιέξοδα δεν μπορούμε να βάλουμε από τη στιγμή που θεωρούμε ότι είναι μια αδιέξοδη πολιτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης