Βαρουφάκης: Καλή η Μέρκελ, αλλά διαλέγει άλλη για «πρόσωπο της χρονιάς»

Βαρουφάκης: Καλή η Μέρκελ, αλλά διαλέγει άλλη για «πρόσωπο της χρονιάς»

Η Καγκελάριος δεν έβγαλε την Ευρώπη από το αδιέξοδο, σημειώνει - Η επικεφαλής των Κούρδων μαχητών στο Κομπάνι που ηγείται της δύναμης κατά των τζιχαντιστών είναι το πρόσωπο του 2015 για τον πρώην υπουργό Οικονομικών

Βαρουφάκης: Καλή η Μέρκελ, αλλά διαλέγει άλλη για «πρόσωπο της χρονιάς»
Την δική του επιλογή για «πρόσωπο της χρονιάς» κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης
και φυσικά την ανακοινώνει στο «κοινό» του, με ανάρτηση υπό τον τίτλο «Η δική μου ψήφος για πρόσωπο της χρονιάς» στο ιστολόγιό του. 

Κλείσιμο
«Το περιοδικό TIME επέλεξε την Καγκελάριο Μέρκελ
, γεγονός που προκάλεσε πλήθος συζητήσεων», σημειώνει και εξηγεί πως «πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που επικοινώνησαν μαζί του ζητώντας του ένα σχόλιο για το γεγονός». «Η κυρία Μέρκελ αξίζει πολύ μεγάλο σεβασμό για την στάση της στο θέμα των Σύρων προσφύγων. Από την άλλη, απέτυχε να επιδείξει ηγετικές ικανότητες και να βγάλει την Ευρώπη από την άρνησή της όσον αφορά στην αβέβαιη αρχιτεκτονική του οικοδομήματος της Ευρωζώνης
. Η άρνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα το πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ένα τρίτο (μη βιώσιμο) δάνειο για την Ελλάδα και ένα νέο κεφάλαιο στην διολίσθηση της Ευρώπης στον απερίσκεπτο αυταρχισμό», γράφει ασκώντας κριτική στην Καγκελάριο. 

Όσο για το ποια είναι τελικά η επιλογή του; «Η ψήφος μου πηγαίνει στην Ναλίν Αφρίν, την γυναίκα που ηγείται της αντίστασης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην κουρδική πόλη Κομπάνι, που βρίσκεται υπό πολιορκία.

Η Ναλίν Αφρίν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης