Συνάντηση Μουζάλα με τον αντιπρόεδρο της Κροατίας για το προσφυγικό

Συνάντηση Μουζάλα με τον αντιπρόεδρο της Κροατίας για το προσφυγικό

Κοινή διαπίστωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Ράνκο Όστογιτς, είναι η με κάθε τρόπο αποφυγή μονομερών ενεργειών από χώρες – μέλη της ΕΕ

Συνάντηση Μουζάλα με τον αντιπρόεδρο της Κροατίας για το προσφυγικό
Το κοινό πρόβλημα που έχει ανακύψει για Ελλάδα και Κροατία, μετά από την απαγόρευση διέλευσης στον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ΓιάννηΜουζάλα, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εσωτερικών της Κροατίας, Ράνκο Όστογιτς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κοινή διαπίστωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και του αντιπροέδρου και υπουργού Εσωτερικών της Κροατίας, είναι η με κάθε τρόπο αποφυγή μονομερών ενεργειών από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα και αντιβαίνουν στις ειλημμένες υποχρεώσεις τους και στο διεθνές δίκαιο, και που προχωρούν σε αυθαίρετο διαχωρισμό οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.

Κλείσιμο
Οι δύο υπουργοί αντιτίθενται σθεναρά στο ενδεχόμενο να υψωθούν τείχη και φράχτες στην Ευρώπη, που συντηρούν μεταξύ των άλλων, το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τέλος, αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών, τόσο στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συμβουλίων, όσο και στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Ο Κροάτης υπουργός επισκέφθηκε τη Χίο, όπου είχε επαφές με Κροάτες που μετέχουν στην επιχείρηση «Ποσειδών», ενώ οι δύο υπουργοί συζήτησαν και την προοπτική επίσκεψης του κ. Μουζάλα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κροατία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης