Βαρουφάκης: Το μνημόνιο «σκλαβώνει» τους εργαζόμενους και τις οικογένειες

Βαρουφάκης: Το μνημόνιο «σκλαβώνει» τους εργαζόμενους και τις οικογένειες

Σύμφωνα με τον τέως ΥΠΟΙΚ, η νέα συμφωνία συντηρεί τα προνόμια των ολιγαρχών

Βαρουφάκης: Το μνημόνιο «σκλαβώνει» τους εργαζόμενους και τις οικογένειες
Την αντίθεσή του στη νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της εκφράζει -για άλλη μια φορά- ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, υποστηρίζει πως το τρίτο Μνημόνιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο τέως υπουργός Οικονομικών τονίζει χαρακτηριστικά ότι η νέα συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, ενώ την ίδια ώρα επιβαρύνει περαιτέρω τους «κανονικούς» πολίτες.

«Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», αναφέρει, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του ότι το μνημόνιο θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση.

«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενώ επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία», προσθέτει, σημειώνοντας πως οι περικοπές συντάξεων θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα επηρεαστεί δυσμενώς η καταναλωτική ζήτηση, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.

Κλείσιμο
Το δημοσίευμα του Guardian


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης