Στρατούλης: Να δούμε και τη δραχμή, αν είναι να πεθάνουμε της πείνας στο ευρώ

Στρατούλης: Να δούμε και τη δραχμή, αν είναι να πεθάνουμε της πείνας στο ευρώ

Δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση, που έχει ανοίξει και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία, εκτίμησε ο πρώην υπουργός

Στρατούλης: Να δούμε και τη δραχμή, αν είναι να πεθάνουμε της πείνας στο ευρώ
Να μείνει «μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ» η συμφωνία των Βρυξελλών, ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του στην Αριστερή Πλατφόρμα αγωνίζονται «να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό σε αντιμνημονιακή ρότα το κόμμα και σε ρότα εφαρμογής των προγραμματικών του δηλώσεων».

Επίσης, πρόσθεσε ότι πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια αυτή την περίοδο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η κυβέρνηση να μην αναλάβει δεσμεύσεις με νέα συμφωνία έναντι των δανειστών της χώρας, που θα ακυρώνουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος τέλος στο εθνικό νόμισμα, τόνισε ότι «μπορούμε να το δούμε, εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ».

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω και στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση. Ως εκ τούτου, χαρακτηρισμοί “συμμορία της δραχμής”, ποινικοποίηση των όποιων απόψεων του Γιάνη Βαρουφάκη ή της Αριστερής Πλατφόρμας είναι πράγματα ανεπίτρεπτα», κατέληξε μιλώντας στον ALPHA 989 .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης