Ο Βαρουφάκης έγινε σχεδόν χάκερ, λέει ο ξένος Τύπος

Ο Βαρουφάκης έγινε σχεδόν χάκερ, λέει ο ξένος Τύπος

Το «plan b» του τέως υπουργού Οικονομικών σχολιάζουν γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες τονίζοντας μάλιστα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός γνώριζε το κρυφό σχέδιό του δίνοντάς του το πράσινο φως 

Ο Βαρουφάκης έγινε σχεδόν χάκερ, λέει ο ξένος Τύπος
Ο Βαρουφάκης έγινε σχεδόν χάκερ, γράφει ο ξένος Τύπος επισημαίνοντας ότι , την ώρα που στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής ηγεσίας με την τρόικα, εκείνος γίνεται πρωτοσέλιδο. Μετά το "απίστευτο", όπως το χαρακτηρίζουν οι γαλλικές εφημερίδες, κρυφό σχέδιό του για ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα και την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή υποκλέπτοντας τα ΑΦΜ των συμπολιτών του, τα ξένα ΜΜΕ σχολιάζουν πως ο τέως υπουργός Οικονομικών βρίσκεται τώρα σε διασταυρούμενα πυρά με τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης να ζητούν εξηγήσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , όχι μόνο ήξερε για το μυστικό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά του είχε δώσει και το πράσινο φως, λίγο πριν τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές του Ιανουαρίου, επισημαίνουν πολλά γερμανικά δημοσιεύματα.    

Πως ο Βαρουφάκης προετοίμαζε μυστική πειρατεία του δικού του υπουργείου γράφει το γαλλικό περιοδικό "Nouvel Observateur" , σχολιάζοντας το κρυφό "Plan B" με το "χακάρισμα" του ΑΦΜ των πολιτών. "Λίγο πριν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπας είχε ζητήσει από τον μελλοντικό υπουργό του να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο του ευρώ. Απίστευτος, επισημαίνει το γαλλικό περιοδικό και προσθέτει: " Υπήρχε πράγματι ένα Plan B για την Αθήνα. Όταν όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών και ξεκίνησε το bras de fer με τους Ευρωπαίους εταίρους, δημιούργησε κρυφά ένα μυστικό υπουργικό συμβούλιο το οποίο είχε στόχο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που έπρεπε να περάσει η χώρα από το ευρώ στην δραχμή. Ο Βαρουφάκης ήθελε επίσης να αναπτύξει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να υποκλέψει το δικό του υπουργείο", σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό.  


Η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" αναφέρει ότι ο Βαρουφάκης σχεδίαζε κρυφά την επιστροφή στη δραχμή, επισημαίνοντας ότι το μυστικό σχέδιό του όχι μόνο το ήξερε αλλά το είχε εγκρίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

«Και  ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει το πράσινο φως», υποστηρίζει  η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας επισημαίνοντας ότι, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Βαρουφάκη ένα εναλλακτικό σχέδιο του ευρώ ." Η σιωπή του Βαρουφάκη - μετά την παραίτησή του- ήταν ασυνήθιστη αλλά η επιστροφή του είναι εκρηκτική, σχολιάζει η  "Le Figaro" . Το "απίστευτο" σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη έγινε για να προετοιμάσει την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή", προσθέτει η εφημερίδα . 

Κλείσιμο

Σχέδον χάκερ έγινε ο Βαρουφάκης, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" επισημαίνοντας ότι, στόχος του μυστικού σχεδίου του ήταν να υποκλέψει τα φορολογικά στοιχεία των συμπολιτών του.   


O Βαρουφάκης σε διασταυρούμενα πυρά, γράφει η  "Handelsblatt" επισημαίνοντας ότι, η αποκάλυψη του κρυφού "Plan B" προκάλεσε σάλο στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας. " Κι ενώ στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής ηγεσίας με τα τεχνικά κλιμάκια για να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας , ο Γ. Βαρουφάκης γίνεται πρωτοσέλιδο . Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας γελοιοποιεί τον Σόιμπλε, σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.  

H ελληνική αντιπολίτευση θέλει να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τον Βαρουφάκη, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Focus" σχολιάζοντας ότι τα ελληνικά κόμματα ζητούν εξηγήσεις για το κρυφό Plan B. Αρκετοί βουλευτές από τη Ν. Δημοκρατία ζητούν εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διευρυνθεί το έργο του όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών.  

Στα δικαστήρια θέλει να στείλει η ελληνική αντιπολίτευση τον Γιάνη Βαρουφάκη , γράφει η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" επισημαίνοντας ότι η αποκάλυψη του κρυφού Plan B που προετοίμαζε όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, έφερε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.  


 Aπόδειξη για την κρυφή επιχείρηση "Grexit"  ,γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επισημαίνοντας ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει το μυστικό του σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη που είχε στόχο στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή. 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης