Τζ. Πιτέλα: «Αναμένουμε την Ελλάδα πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Τζ. Πιτέλα: «Αναμένουμε την Ελλάδα πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Εξέφρασε και την πεποίθηση πως «είναι ώρα, κάποιες δηλωσεις πολιτικών και βουλευτών που χαρακτηρίζονται από ακαμψία, εθνικό εγωισμό και ενδοπολιτικές σκοπιμότητες να πάψουν»

Τζ. Πιτέλα: «Αναμένουμε την Ελλάδα πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Με αφορμή το αποτέλεσμα του χτεσινού δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα προέβη σε δήλωση:

«Ο λαός αποφάσισε. Σεβόμαστε τη θέληση του ελληνικού λαού και καταγράφουμε το ξεκάθαρο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Για την ΕΕ στο σύνολό της, για τις εθνικές κυβερνήσεις, για τις αρχές της Αθήνας και για τους διεθνείς πιστωτές, η ελληνική κρίση, αποτελεί ένα μάθημα από το οποίο όλοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το μέλλον, ώστε η τωρινή κατάσταση ή παρόμοια γεγονότα να μην υπονομεύσουν την ύπαρξη της ΕΕ. Γι' αυτό, από αύριο, ας επανεκκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις, εμπνευσμένοι από ένα νέο πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη δύσκολη κοινωνική διάσταση στην Ελλάδα. Αναμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ανανεωμένη υπεύθυνη στάση. Επίσης είναι ώρα, κάποιες δηλωσεις πολιτικών και βουλευτών που χαρακτηρίζονται από ακαμψία, εθνικό εγωισμό και ενδοπολιτικές σκοπιμότητες να πάψουν».

Κλείσιμο
Τέλος υπογράμμισε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εργαστούμε για έναν εύλογο και μακράς διαρκείας συμβιβασμό και για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε ατυχή επιλογή για την Ελλάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης