Δημοψήφισμα Κυριακής: Ψάχνουν ακόμη φακέλους για τα ψηφοδέλτια

Δημοψήφισμα Κυριακής: Ψάχνουν ακόμη φακέλους για τα ψηφοδέλτια

Το υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί πως το κενό θα καλυφθεί με τους φακέλους που περίσσεψαν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου

Δημοψήφισμα Κυριακής: Ψάχνουν ακόμη φακέλους για τα ψηφοδέλτια
Δύο εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από το δημοψήφισμα και ο κίνδυνος να βρεθεί εκλογικό τμήμα χωρίς φακέλους για την τοποθέτηση των ψηφοδελτίων είναι υπαρκτός.

Η προμήθεια που εξασφαλίστηκε την τελευταία στιγμή δεν επαρκεί ούτε για τους μισούς από τους ψηφοφόρους και το υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί πως το κενό θα καλυφθεί με τους φακέλους που περίσσεψαν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου». 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπεγράφη μόλις χθες, Πέμπτη, προχώρησε η προμήθεια 4.800.000 φακέλων από δύο εμπορικές επιχειρήσεις έναντι τιμήματος 89.000 ευρώ. Ωστόσο, οι εκλογείς είναι περίπου 10 εκατομμύρια ενώ η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει να υπάρχει απόθεμα που να υπερκαλύπτει τις ανάγκες κατά 20% -δηλαδή να υπάρχουν διαθέσιμοι τουλάχιστον 12 εκατομμύρια φάκελοι όπως και ψηφοδέλτια.

Αλλάζουν τον τρόπο μετάδοσης αποτελεσμάτων στις περιφέρειες


Την ίδια ώρα, μέσα στο γενικευμένο πανικό και ενώ δήμοι και περιφέρειες δεν βρίσκουν χρήμα ή χρόνο για τις διαδικασίες προμήθειας των απλούστερων υλικών για την εκλογική διαδικασία (π.χ. σφραγίδες), το υπουργείο Εσωτερικών σε εγκύκλιό του προς τις περιφέρειες και τους δήμους ανέφερε ότι «δεν είναι επιτρεπτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσµατα σε τοπικά µέσα ενηµέρωσης, συµπεριλαµβανοµένων και των ιστοχώρων που ενδεχόµενα διαθέτετε, εάν δεν έχει προηγηθεί η µετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης». 

Ορισμένες περιφέρειες, όπως εκείνη της Θεσσαλίας, συνήθιζαν να δημιουργούν πλατφόρμα μετάδοσης των τοπικών αποτελεσμάτων. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη χαρακτήρισε την απόφαση πρωτόγνωρη και πρωτοφανή τονίζοντας ότι το σύστημα που λειτουργούσε διασφάλιζε «τη διαύγεια και την εγκυρότητα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης