Nτάισελμπλουμ: Oταν με βλέπει ο Γιούνκερ με αγκαλιάζει και μου δίνει φιλάκια

Nτάισελμπλουμ: Oταν με βλέπει ο Γιούνκερ με αγκαλιάζει και μου δίνει φιλάκια

Τι είπε ο επικεφαλής του Eurogroup για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Κομισιόν 

Nτάισελμπλουμ: Oταν με βλέπει ο Γιούνκερ με αγκαλιάζει και μου δίνει φιλάκια
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον επικεφαλής του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, φιλοξενεί το ολλανδικό περιοδικό «Vrij Nederland», το οποίο συναντήθηκε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και μίλησε μαζί του για όλα τα νέα αλλά και τα παλιά «καυτά» ζητήματα της Ευρωζώνης.

Το περιοδικό διερωτάται αν ο κ. Ντάισελμπλουμ καταφέρει τελικά να κρατήσει ενωμένη την νομισματική ένωση -με την Ελλάδα μέσα σε αυτή- και ποιες είναι οι πιθανότητες να είναι και πάλι πρόεδρος του Eurogroup.

Κλείσιμο
Στη συνέντευξη που παραχώρησε, όμως, στη «Vrij Nederland» ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα ζήτημα το οποίο παλαιότερα είχε απασχολήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και δεν είναι άλλο από τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα «προβλήματα» είχαν ξεκινήσει το 2014 όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του στο ολλανδικό δίκτυο Telegraaf TV, είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γιούνκερ «μανιώδη πότη και καπνιστή». Ειδικότερα, αναφερόμενος στις αλλαγές που ο ίδιος είχε επιφέρει στο Eurogroup τον έναν μόλις χρόνο που ασκούσε την προεδρία, απάντησε πως μετά τον προκάτοχό του (σ.σ Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ), «έχει σταματήσει το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ». 

Η δήλωση  Ντάισελμπλουμ είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου, ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι δε πιστεύει ότι το σχόλιο αυτό κατέστρεψε τη σχέση του με τον κ. Γιούνκερ, όπως πολλά ΜΜΕ είχαν αναφέρει.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα «αστείο», τονίζοντας πως ζήτησε δύο φορές συγγνώμη από τον σημερινό πρόεδρο της Κομισιόν: η πρώτη ήταν μέσω τηλεφώνου και η δεύτερη, πίνοντας έναν καφέ μαζί του.

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε, πλέον μιλάει τηλεφωνικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τον κ. Γιούνκερ, ενώ είπε ότι κάθε φορά που τον συναντάει ο πρόεδρο της ΕΕ τον αγκαλιάζει και του δίνει πεταχτά φιλάκια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης