Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε το θέμα των εγγυήσεων

Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε το θέμα των εγγυήσεων

Δίκαιη λύση ακόμη και μέσα στο 2015, εάν οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών που «βλέπει» πενταμερή διάσκεψη για συζήτηση των εγγυήσεων στο τέλος των διαπραγματεύσεων

Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε το θέμα των εγγυήσεων
Δεν είναι η ώρα για συζήτηση του θέματος των εγγυήσεων δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στα κατεχόμενα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να παρέχει εγγυήσεις για τη Κύπρο καθώς είναι αναχρονισμός να υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις για ένα κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα συγκληθεί πενταμερής διάσκεψη και θα συζητηθούν θέματα, όπως οι εγγυήσεις. «Το να συζητούμε από τώρα αυτά και να τα φέρνουμε στην επικαιρότητα δεν υπάρχει κανένα νόημα, κανένα όφελος», είπε.

Κλείσιμο
Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εάν κι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες, μπορεί να υπάρξει εντός του 2015 μια μόνιμη λύση. Χαρακτήρισε σημαντική την συνάντηση και εξέφρασε ικανοποίηση για την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.Σημείωσε ότι από ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού δεν ωφελούνται μόνο οι εμπλεκόμενες χώρες αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα. Ο Τούρκος υπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες των δύο ηγετών για επίτευξη λύσης τους Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία προσπαθεί να στηρίξει τις προσπάθειες για λύση και τόνισε την ανάγκη να περάσουμε όπως είπε σε μία νέα εποχή, στην εποχή της ειρήνης.

Ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε επίσης με την “πρόεδρο” της “βουλής” του ψευδοκράτους, Σιμπέλ Σιμπέρ και με τον “πρωθυπουργό”, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου. Οι επαφές του Τούρκου υπουργού εξωτερικών ολοκληρώνονται αυθημερόν και θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα στις 7 το απόγευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης