Αναστασιάδης: Τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Αναστασιάδης: Τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Τα αποτελέσματα του πολέμου λειτούργησαν ως καταλύτης για ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή ενότητα, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κύπρου

Αναστασιάδης: Τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Τα αμοιβαία συλλογικά οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας από οποιαδήποτε άλλα εθνικά οφέλη, τονίζει ο Κύπριος Πρόεδρος  Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται.

Ο κ. Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για την 70η επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πραγματοποιήθηκε στο Γκντασκ της Πολωνίας.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αποτελέσματα του πολέμου λειτούργησαν ως καταλύτης για ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή ενότητα, με τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίζουν το αίτημα της κοινωνίας για αποφυγή πολέμων και για οικονομική ασφάλεια.

«Χωρίς αμφιβολία, παρά τη σωρεία προκλήσεων που η ΕΕ και η Ευρώπη γενικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, τίποτε δεν μπορεί να ακυρώσει τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στο δεύτερο μέρος του 20ού αιώνα, ένας αιώνας που σηματοδοτήθηκε από δύο παγκοσμίους πολέμους» και μια μεταπολεμική περίοδο διαχωρισμού, είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, σημειώνοντας τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την πολυμορφία της σύγχρονης Ευρώπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης