Αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης

Νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών» το χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος - «Δεν είναι η τελευταία μας λέξη αλλά η πρώτη μας λέξη» - Για εγκαθίδρυση κομματικού κράτους κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου




Αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης
Με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας η πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην δημόσια διοίκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με εμβόλιμη συνεδρίαση το πρωί.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών», για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των πιο ακραίων αδικιών, μια θεσμική τομή στον έλεγχο της νομιμότητας, όπως είπε.

Κλείσιμο
«Είναι ένα νομοσχέδιο μακριά από νεοφιλελεύθερες λογικές, με στόχο την εγκαθίδρυση ενός κράτους για τους πολλούς και όχι ένα κράτος για τους λίγους» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Δεν είναι η τελευταία μας λέξη αλλά η πρώτη μας λέξη. Είναι ένα πρώτο δείγμα της μεταρρύθμισης που θα επιδιώξουμε και που δεν θα έχει νεοφιλελεύθερο αλλά κοινωνικό πρόσωπο».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα νομοσχέδιο αγνώστου κόστους χωρίς σαφή εικόνα με στόχο την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης