Ακιντζί: Yπάρχει ευκαιρία στο Κυπριακό

Ακιντζί: Yπάρχει ευκαιρία στο Κυπριακό

Αναφερόμενος στον πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι μοιράζονται το ίδιο όραμα για λύση προς όφελος των επόμενων γενεών

Ακιντζί: Yπάρχει ευκαιρία στο Κυπριακό
Την άποψη ότι τώρα είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσουν θετικά οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Σε δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι θα ξανασυναντηθεί με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ο ΟΗΕ συμφωνεί με την ιδέα για συζήτηση μεγάλων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως τις προτάσεις και των δύο ηγετών για άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, ο κ. Έιντε σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι εδώ για να βοηθήσουν τις δύο πλευρές για να προχωρήσουν σε συνολική λύση. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα να μην αναλωθεί χρόνος και ενέργεια σε θέματα που μπορεί να εκτροχιάσουν τις συνομιλίες. Σημείωσε όμως ότι δεν είναι ο  ΟΗΕ που "τρέχει" τη διαδικασία και πως η πρωτοβουλία ανήκει στους δύο ηγέτες, λέγοντας πως "οτιδήποτε που θα βοηθήσει τη διαδικασία είναι καλοδεχούμενο".
 
Από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού και δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι θα επιδείξει την απαραίτητη αποφασιστικότητα για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι μοιράζονται το ίδιο όραμα για λύση προς όφελος των επόμενων γενεών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης