Και το υπουργείο Υγείας ζητά να δεσμευτούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων - ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής!

Και το υπουργείο Υγείας ζητά να δεσμευτούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων - ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής!

Ψευδής αποδείχθηκε η διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας ότι δεν υπάρχει αίτημα για τα ταμειακά αποθέματα των νοσοκομείων - «Δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του» λέει η ΝΔ μετά την αποκάλυψη της έγγραφης εντολής προς τα νοσοκομεία

Και το υπουργείο Υγείας ζητά να δεσμευτούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων - ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής!
Να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ζήτησε το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωνε κατηγορηματικά το protothema.gr ότι όχι μόνο «δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα να διατεθούν τα ταμειακά αποθέματα» αλλά και ότι «έχω ισχυρές ενδείξεις ότι δεν θα ζητηθεί από τα νοσοκομεία να ενταχθούν στη ρύθμιση».
 
Μετά την αποκάλυψη της έγγραφης εντολής προς τα νοσοκομεία για διάθεση των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, η ΝΔ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του».
 
«Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή όπως αναφέρει τα ψεύδη του υπουργού Υγείας.  
 
Ωστόσο, και όπως αποδεικνύεται με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων της Αττικής, οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας συνέπιπταν χρονικά «με τη ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων των νοσοκομείων  σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του» καταλήγει η ΝΔ. 

Κλείσιμο
Υπουργείο Υγείας: Διαβεβαιώνει ότι εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων

Πάντως, το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και καθησυχάζει τους πολίτες σε ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:
 
«Η κυβέρνηση με την ΠΝΠ διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου 15μέρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, σημειώνοντας πως εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Υπουργείο Υγείας: Διαβεβαιώνει ότι εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων

Πάντως, το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και καθησυχάζει τους πολίτες σε ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:
 
«Η κυβέρνηση με την ΠΝΠ διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου 15μέρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, σημειώνοντας πως εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεσμεύει και τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης