Βαρουφάκης: Αν υπάρξει Grexit η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη

Βαρουφάκης: Αν υπάρξει Grexit η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη

Παίζει με τη φωτιά όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης, δήλωσε σε ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι

Βαρουφάκης: Αν υπάρξει Grexit η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη


Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη η μετάδοση της κρίσης τόνισε σε συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή αλλά είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από δέκα ημέρες ο υπουργός Οικονομικών ανάφερε χαρακτηριστικά: Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει. Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως τόνισε «μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα... ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια».
Κλείσιμο

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώσει το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον ότι η ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ό,τι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας όμως ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης