Wall Street Journal: Ελλάδα VS Γερμανία - Ανταγωνιστές στο διηνεκές

Wall Street Journal: Ελλάδα VS Γερμανία - Ανταγωνιστές στο διηνεκές

Ένας λόγος που κρύβεται πίσω από τη δυσάρεστη τροπή που έχουν λάβει οι συνομιλίες με την Ελλάδα είναι το πώς βλέπουν εαυτόν οι δυο χώρες, αναφέρεται 

Wall Street Journal: Ελλάδα VS Γερμανία - Ανταγωνιστές στο διηνεκές
Αντεγκλήσεις, «μπρα ντε φερ», διαφωνίες, γερμανικά «όχι» στα ελληνικά «θέλω»... και η κόντρα συνεχίζεται.

Ένας λόγος που κρύβεται πίσω από τη δυσάρεστη τροπή που έχουν λάβει οι συνομιλίες με την Ελλάδα είναι το πώς βλέπουν εαυτόν οι δυο χώρες: Ελλάδα και Γερμανία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με επιχειρήματα παρμένα από τη σύγχρονη ιστορία, ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Stephen Fidler.

Κλείσιμο
Όπως λέει, οι Γερμανοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως «αρχιτέκτονες» της οικονομικής επιτυχίας πάνω στις στάχτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσω της δικής τους αυτοθυσίας, της σκληρής δουλειάς και της προσωπικής τους ευθύνης. Όταν η οικονομία τους άρχισε να βυθίζεται κατά τη δεκαετία του '90, υλοποίησαν μια σειρά σκληρών μεταρρυθμίσεων που κράτησαν πάνω από μια δεκαετία και απετέλεσαν τη βάση για τη σημερινή οικονομική τους ευρωστία.

Για πολλούς Γερμανούς, υπάρχει εδώ ένα στοιχείο ηθικής. Δηλαδή ότι η αρετή τους επιβραβεύθηκε, όπως θα συνέβαινε και με τους υπόλοιπους, αν ακολουθούσαν το δικό τους παράδειγμα. Η άποψη της Γερμανίας για την Ελλάδα είναι ότι ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο της ασωτίας, της εξάρτησης από τα χρέη και της ανευθυνότητας που τους οδήγησε στην οικονομική καταστροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης