Reuters: Ο Μαριάς προκάλεσε επανειλημμένως τον Ντράγκι

Reuters: Ο Μαριάς προκάλεσε επανειλημμένως τον Ντράγκι

Μετά τον εκρηκτικό διάλογο του προέδρου της ΕΚΤ με τον Έλληνα ευρωβουλευτή

Reuters: Ο Μαριάς προκάλεσε επανειλημμένως τον Ντράγκι
Δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια Επιτροπής Οικονομικών στο Ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα στον Έλληνα ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Λίγες ώρες μετά την αντίδραση του κυρίου Μαριά, ο οποίος διέκοψε αρκετές φορές τον πρόεδρο της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Επιτροπής να επιχειρήσει να επαναφέρει την τάξη, το πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε στο επεισόδιο.

Κλείσιμο
Σε δημοσίευμά του σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να αποδεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης, το πρακτορείο επισημαίνει πως ο Νότης Μαριάς προκάλεσε τον κ. Ντράγκι.



«Την Τρίτη, ο Ντράγκι εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα, καλώντας την κυβέρνηση να μην αποθαρρύνουν τους πολίτες από το να πληρώσουν τα χρέη και τους φόρους τους. Ο Ντράγκι έκανε τις επισημάνσεις του την Τετάρτη σε μία κενή, σε μεγάλο βαθμό, αίθουσα παρότι προκλήθηκε επανειλημμένως από τον Νότη Μαριά, τον Έλληνα ανεξάρτητο που διατηρεί την έδρα του με το συντηρητικό βρετανικό κόμμα στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών», γράφει το Reuters.



Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι New York Times που σχολίασαν τη συμπεριφορά του Έλληνα ευρωβουλευτή γράφοντας σε δημοσίευμα πως ο Νότης Μαριάς «φώναζε από τη θέση του».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο, όταν ο Ντράγκι δήλωσε πως οι επιστροφές των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα δεν αφορά στην ΕΕ, αλλά έχει να κάνει μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, «η απάντησε οδήγησε τον Έλληνα βουλευτή, Νότη Μαριά, να αρχίσει να φωνάζει από τη θέση του, με αποτέλεσμα να του ασκηθεί κριτική από την Μέιριντ ΜακΓκίνες που προήδρευε».

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις του κ. Μαριά οδήγησαν την πρόεδρο να του ζητήσει από τον Έλληνα ευρωβουλευτή να σεβαστεί τον ομιλητή προκειμένου να ολοκληρώσει την απάντησή του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης