Από το δρόμο στο... γραφείο της Κωνσταντοπούλου το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Από το δρόμο στο... γραφείο της Κωνσταντοπούλου το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Η πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των διοργανωτών του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης

Από το δρόμο στο... γραφείο της Κωνσταντοπούλου το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο
Αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που βρισκόταν σε εξέλιξη δέχθηκε χθες το βράδυ στο γραφείο της η νέα Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σπάζοντας το κατεστημένο που ήθελε το κοινοβούλιο «απόμακρο» από τις κοινωνικές διεργασίες.

Η πορεία που κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος έγινε για τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών και την κατάργηση των κέντρων κράτησης. Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την κυρία Κωνσταντοπούλου αποτελούταν από τους  κ.κ. Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, συντονιστή του κινήματος Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό, Χρίστο Αργύρη, γιατρό, μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, Αργυροκαστρίτη Δημήτριο, μέλος Δ.Σ. ΕΚΑ, Μαλίκ Αμπντούλ Ματζίτ, Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, και Μουτζαχέντ Τζεράντ, Γενικό Γραμματέα. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στην Πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα-καταγγελία για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και προτάσεις μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος επισήμανε ότι «η Βουλή παραμένει ευαίσθητη, με ανοιχτά μάτια και αυτιά, στα θέματα αυτά που αφορούν την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού. Και θα πρέπει να τονίσω ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για τα ζητήματα προστασίας των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα μας, θα είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένο. Λαθραίος δεν είναι κανένας άνθρωπος και καμία ανθρώπινη ύπαρξη στη χώρα μας δεν είναι μειωμένων δικαιωμάτων ή αξιοπρέπειας».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως  «η Βουλή των Ελλήνων θα είναι πάντοτε ανοιχτή για ν’ ακούγεται η φωνή όλων των ανθρώπων και κυρίως η φωνή εκείνων που περισσότερο έχουν στερηθεί την πρόσβαση στα δικαιώματά τους και στις δημοκρατικές εγγυήσεις. Είναι αυτονόητο ότι για ζητήματα προστασίας των μεταναστών αλλά και αποκατάστασης θεσμικών εγγυήσεων για την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το Κοινοβούλιο θα είναι ανοιχτό και θα αναλάβει ενεργητικές πρωτοβουλίες, όχι μόνον ακρόασης αλλά και συμμετοχής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης