Τουσκ: Λυπούμαστε που η Ελλάδα δεν μπορεί να συνταθχεί με την ΕΕ στο θέμα της Ρωσίας

Τουσκ: Λυπούμαστε που η Ελλάδα δεν μπορεί να συνταθχεί με την ΕΕ στο θέμα της Ρωσίας

Εμείς προτείναμε στην Ελλάδα να μπει ως υποσημείωση η διαφωνία της αλλά η Αθήνα δεν το δέχθηκε και γι' αυτό προχωρήσαμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τουσκ: Λυπούμαστε που η Ελλάδα δεν μπορεί να συνταθχεί με την ΕΕ στο θέμα της Ρωσίας
Τη λύπη της Κομισιόν για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί με την ευρωπαϊκή δήλωση για το θέμα της Ρωσίας εξέφρασε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τρίτη σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" δεν έχει τη συναίνεση της Ελλάδας γιατί, όπως υποστήριξε, «κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας».

«Διαβουλευθήκαμε με όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν εντύπωσή μας ότι η δήλωση είχε συμφωνηθεί από όλους το απόγευμα της Δευτέρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολωνού πολιτικού.

«Όταν μάθαμε για τις ελληνικές επιφυλάξεις το απόγευμα της Τρίτης, προτείναμε να εισαχθεί μια υποσημείωση στην οποία θα εξηγείται ότι η Ελλάδα δεν καλύπτεται από τη δήλωση. Καθώς η Ελλάδα δεν ήθελε την υποσημείωση αυτή, είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη δημοσίευση της δήλωσης όπως είχε συμφωνηθεί το απόγευμα της Δευτέρας» κατέληξε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης