Με καρκινοπαθείς συναντήθηκε η Γεωργία Σαμαρά

Με καρκινοπαθείς συναντήθηκε η Γεωργία Σαμαρά

«Κάθε μορφή φροντίδας, πολύ περισσότερο ασθενών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη είναι υποχρέωση όλων μας», είπε η σύζυγος του πρωθυπουργού που συνομίλησε με ασθενείς ημερήσιας νοσηλείας και εθελόντριες της μονάδας «Γαλιλαία»

Με καρκινοπαθείς συναντήθηκε η Γεωργία Σαμαρά
Την Πέμπτη, το μεσημέρι, η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία», στα Μεσόγεια, δέχτηκε μια ξεχωριστή επίσκεψη.

Η κυρία Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρωθυπουργού, χωρίς καμία συνοδεία, παραβρέθηκε στο κόψιμο της πίττας των ασθενών της ημερησίας νοσηλείας και των εθελοντριών, καλεσμένη από τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρευωτικής κ.κ. Νικόλαο.

Κλείσιμο
Η ομάδα της «Γαλιλαίας», που παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν, στο σπίτι, σε ασθενείς με καρκίνο, που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής,  έκπληκτη είδε ότι η Γεωργία Σαμαρά όχι μόνον ήταν απόλυτα ενημερωμένη για το έργο που γίνεται  αλλά ζήτησε να πάρει μέρος στα σαραντάωρα σεμινάρια εκπαίδευσης των εθελοντών.



Οταν μια νεαρή εθελόντρια ρώτησε την σύζυγο του πρωθυπουργού αν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον άφατο πόνο αυτών των ανθρώπων, η Γεωργία Σαμαρά, απάντησε «πως κάθε μορφή φροντίδας, πολύ περισσότερο ασθενών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη είναι υποχρέωση όλων μας».  

Στην Ευρώπη  έχει καθιερωθεί, εδώ και πολλά χρόνια, η ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι, αφήνοντας ελεύθερα τα κρεβάτια των ογκολογικών νοσοκομείων, ενώ  η χρηματοδότηση γίνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην Ελλάδα τώρα γίνεται γνωστό το πρόγραμμα και αυτό εξαιτίας της ομάδας «Γαλιλαίας» και του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου. Αμέσως, μετά τις εκλογές, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την σύνταξη σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την ανακουφιστική φροντίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης