Παραστατίδης για δήλωση περί χρηματισμού βουλευτών: Τα ίδια είχε πει και ο Τσίπρας!

Παραστατίδης για δήλωση περί χρηματισμού βουλευτών: Τα ίδια είχε πει και ο Τσίπρας!

«Δεν ανασκευάζω, γιατί δεν υιοθετώ την ερμηνεία που δόθηκε» είπε ο βουλευτής για τη δήλωσή του ότι όσοι ανεξάρτητοι βουλευτές δώσουν θετική ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι περίπου... εξαγορασμένοι

Παραστατίδης για δήλωση περί χρηματισμού βουλευτών: Τα ίδια είχε πει και ο Τσίπρας!
Ως «ατυχή φράση» που οδήγησε σε παρερμηνείες δικαιολόγησε ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης την επίμαχη φράση της κοινής επιστολής με τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη με την οποία άφηναν σαφείς υπόνοιες για χρηματισμό όσων ανεξάρτητων βουλευτών ψήφισαν υπερ Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό. Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφεραν σε επιστολή τους την Παρασκευή οι κύριοι Βουδούρης και Παραστατίδης καλώντας τους μη κυβερνητικούς βουλευτές να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Η επιστολή των κυρίων Βουδούρη και Παραστατίδη προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των Σπύρου Λυκούδη, Χρήστου Αηδόνη και Γρηγόρη Ψαριανού οι οποίοι αποκάλεσαν τους συντάκτες της επιστολής «πολιτικά σκουλήκια».

Ο κ. Παραστατίδης εξερχόμενος απο την συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής όπου έδωσε εξηγήσεις  υποστήριξε: «Δεν ανασκευάζω, γιατί δεν υιοθετώ την ερμηνεία που δόθηκε» και πρόσθεσε: «Δεν είχα την πρόθεση να θίξω κανέναν συνάδελφο».

Αναρωτήθηκε για την διάσταση που έλαβε η επιστολή τους την στιγμή - όπως υποστήριξε - που τα ίδια είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, συμπληρώνοντας μόνο ότι αυτό έγινε λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας τώρα με την αποκάλυψη της υπόθεσης Χαϊκάλη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, δεν θέλησε να τις σχολιάσει, σημειώνοντας ότι τον σέβεται και τον τιμά, αλλά δεν τον αφορούν οι δηλώσεις του. Ο ίδιος άλλωστε, υποστήριξε ότι δεν ζήτησε να μπει σε κανένα ψηφοδέλτιο, ενώ ερωτηθείς τι θα πράξει αν του ζητηθεί, είπε «κάθε πράγμα στην ώρα του». Αυτή την ώρα τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν και τον κ. Βουδούρη  ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε στην Ολομέλεια πως «Δεν ήταν ο στόχος μας.Δεν επιθυμούμε να μετατρέψουμε μία πολιτική εκτίμηση σε προσωπική υπόθεση» και συμπλήρωσε «Η δήλωσή μας ξεκινούσε από την υπόθεση Χαϊκάλη που ρίχνει σκιά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν υπαινιχθήκαμε κατηγορία κατά κανενός βουλευτή. Δεν μπορούμε να συναρτούμε την ψήφο με χρηματισμό». 

«Κάποιοι το είδαν προσωπικά και εμείς προβήκαμε αμέσως σε διευκρινιστική δήλωση. Οι τρεις συνάδελφοι θεώρησαν ότι δεν είναι αρκετό. Για να μην μετατρέψουμε το θέμα σε προσωπική αντιπαράθεση και να σταματήσει η διαστρέβλωση, ανακαλέσαμε τη δήλωσή μας άμεσα», είπε, θέτοντας όμως κάποια ερωτήματα : «Γιατί αυτοί οι συνάδελφοι, επέλεξαν εξ αρχής χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς; Γιατί συνεχίστηκε; Κάποιος μάλιστα έφτασε να μας απειλεί και με σωματική βία... Γιατί παρά τις διευκρινίσεις και την ανάκληση, τα κόμματα συνέχισαν να παρερμηνεύουν;».

Μίλησε τέλος για απόπειρα αντιπερισπασμού απο την πολιτική συμμαχιών για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Απο την πλευρά του ο κ. Χρήστος Αηδόνης απάντησε «δεν χρειάζεται να αποδείξω καμία ειλικρίνεια» και κάλεσε τον προλαλήσαντα να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη όταν μιλάει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης