Τη Χρυσή Αυγή όλοι… εμίσησαν, τους ψηφοφόρους της ουδείς

Τη Χρυσή Αυγή όλοι… εμίσησαν, τους ψηφοφόρους της ουδείς

Για το 16% του Κασιδιάρη μάχονται οι μονομάχοι για το Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Γιώργος Καμίνης - Το 11% του Ηλία Παναγιώταρου μπορεί να «βγάλει» Περιφερειάρχη στην Αττική - Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Τσίπρα για «συγχωροχάρτι» στους ναζιστές

Τη Χρυσή Αυγή όλοι… εμίσησαν, τους ψηφοφόρους της ουδείς
«Μήλον της Έριδος» για τους μονομάχους τους δεύτερου γύρου αποτελούν οι ψήφοι που έλαβαν την περασμένη Κυριακή οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην πρωτεύουσα με τα υψηλά ποσοστά που απέσπασαν στη Δήμο Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης (16,12%) και στην Περιφέρεια Αττικής ο Ηλίας Παναγιώταρος (11,13%).

Τα «ανοίγματα» δίνουν και παίρνουν, καθώς οι ψήφοι όσων επέλεξαν τους χρυσαυγίτες υποψήφιοι μπορούν να αποδειχθούν ο πλέον καταλυτικός παράγων που θα καθορίσει την έκβαση της αναμέτρησης τόσο για τον Δήμο της Αθήνας όσο και για την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Πιο ευδιάκριτο ήταν το άνοιγμα που έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, είναι «ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από τον ναζισμό και τον φασισμό» και «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία».

Ένα βήμα πιο πέρα πήγε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι καταλαβαίνει την «οργή και την αγανάκτηση» που εκφράζουν εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη». 

Σε διευκρινιστική ερώτηση, απάντησε μεν ότι «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε», αλλά αμέσως απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».
Κλείσιμο

ΠΑΣΟΚ: Γιατί σιώπησε ο κ. Τσίπρας;

Η στάση του κ. Σακελλαρίδη, αλλά και εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του στηλίτευσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταμαρτυρώντας του «ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, στράφηκε ευθέως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής την περασμένη Κυριακή. «Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;», ήταν το υπαινικτικό ερώτημα που διατυπώθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Καμίνης: Χρέος μας να διεκδικήσουμε όσους ψήφισαν Χ.Α. 

Στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, πάντως, απευθύνθηκε με τον δικό του τρόπο και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Εδώ πέρα είμαστε σε Δημοκρατία και ο κάθε υποψήφιος έχει αυτονόητο χρέος να απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους. Και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, στους πάντες», είπε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο “The Toc”. 

«Το ζήτημα είναι πως το κάνεις αυτό. Εάν για λόγους ψηφοθηρικούς πας και προσχωρείς στις θέσεις του άλλου για να αλιεύσεις ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του, αυτό είναι λάθος», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης. «Εάν, όμως, προσπαθείς να πείσεις τους ψηφοφόρους, όλους τους ψηφοφόρους, ότι οι δικές σου θέσεις είναι σωστές, τότε καλά κάνεις και τους απευθύνεσαι», κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι «είναι χρέος στου να το κάνεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης