Σάλος στην Κύπρο για «περίεργες» χρηματοδοτήσεις κομμάτων

Σάλος στην Κύπρο για «περίεργες» χρηματοδοτήσεις κομμάτων

ΑΚΕΛ: Δεν τα πήραμε – ΔΗΚΟ: Εκτεθειμένοι όσοι τα πήραν 

Σάλος στην Κύπρο για «περίεργες» χρηματοδοτήσεις κομμάτων
Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σχολιάζοντας αποκαλύψεις της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» για είσπραξη εισφορών 1,5 εκατ ευρώ από εταιρεία του επιχειρηματία Μ. Ζολώτα, προς το κόμμα του μέσω υπεράκτιας εταιρείας και λογιστικού γραφείου, είπε πως το ΑΚΕΛ έχει ερευνήσει και στο παρελθόν τα όσα  ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχει βρει οποιαδήποτε σύνδεση. Κατά τον κ. Κυπριανού «θα πρέπει κάποιοι να αποδείξουν ότι τα όσα λένε είναι αλήθεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουν εκτεθειμένοι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, κατέληξαν 2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη εταιρεία FOCUS MARITIME CORPORATION του Μιχάλη Ζολώτα, την περίοδο 2007-2008 και ότι το ΑΚΕΛ φαίνεται να πήρε τη μερίδα του λέοντος με συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο έφθασε εμμέσως στο κόμμα».

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι στο παρελθόν η πρακτική στην πολιτική ζωή του τόπου ήταν τα κόμματα να παίρνουν εισφορές από επιχειρήσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα , προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις και με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αυτή η πρακτική θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Σε παρατήρηση ότι στο δημοσίευμα παρουσιάζονται έγγραφα τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα,  αποδεικνύουν ότι το ΑΚΕΛ πήρε εισφορά από την εταιρεία FOCUS, ο κ. Κυπριανού απάντησε: «Θέλω να μας πουν πώς αποδεικνύουν. Λένε ότι το άτομο που πήρε κάποια λεφτά είναι ΑΚΕΛικός, δηλαδή όποιος Συναγερμικός ή όποιος ΔΗΚΟϊκός ή όποιος ΕΔΕΚίτης επαγγελματίας κάνει μια δουλειά και παίρνει λεφτά, αυτό σημαίνει κατ' ανάγκη ότι τα λεφτά που παίρνει καταλήγουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει;».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως η ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οφείλουν να απολογηθούν στον κυπριακό λαό για τα δύο εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται να κατέληξαν στα ταμεία τους, από την εταιρεία Focus Maritime Corporation, ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Ζολώτα.
Κλείσιμο
Αναπόφευκτα, επισημαίνει, η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου διαπλοκής κάνει τους πολίτες να θέτουν ένα μείζων διπλό ερώτημα:
Γιατί κάποιο πρόσωπο ή κάποια εταιρεία να εισφέρει τόσο υπέρογκα χρηματικά ποσά σε δυο κόμματα και, κυρίως, γιατί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αποδέχτηκαν μια τέτοια σκανδαλώδη χρηματοδότηση; 
 
Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, προσθέτει ο Νικόλας Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι τέτοια φαινόμενα διαπλοκής προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους πολίτες οι οποίοι μαστίζονται καθημερινά από την οικονομική χρεοκοπία και οι οποίοι αναμένουν αν μη τι άλλο διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης