Ψήφο για να φύγει η ΝΔ θέλει ο Γιώργος

Ψήφο για να φύγει η ΝΔ θέλει ο Γιώργος

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δίδει το ΠΑΣΟΚ στη μάχη των ευρωεκλογών, τις οποίες θέλει να μετατρέψει σε «αρχή του τέλους» για την κυβέρνηση της ΝΔ. Παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος για τις 7 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: «μπορούμε να αλλάξουμε πορεία σε μια κατε

Ψήφο για να φύγει η ΝΔ θέλει ο Γιώργος

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Κλείσιμο

Εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δίδει το ΠΑΣΟΚ στη μάχη των ευρωεκλογών, τις οποίες θέλει να μετατρέψει σε «αρχή του τέλους» για την κυβέρνηση της ΝΔ. Παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος για τις 7 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: «μπορούμε να αλλάξουμε πορεία σε μια κατεύθυνση που βάζει πρώτα τον πολίτη, αξιοποιεί με σεβασμό το δημόσιο πλούτο, για το κοινό συμφέρον. Οι πολιτικές της νεοσυντήρησης στην Ευρώπη οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Αυτές οι πολιτικές δεν έχουν προοπτική. Θέλουν να οδηγούν τις κοινωνίες σε απόγνωση και τους πολίτες στο περιθώριο».
Και μόνο οι επιλογές για τις πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου δίνουν το στίγμα των διαθέσεων της Ιπποκράτους. Επικεφαλής είναι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ένα κεντρικό στέλεχος, που εκπέμπει το μήνυμα της πολιτικής αναμέτρησης. Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε η βουλευτής Α’ Αθήνας Συλβάνα Ράπτη, εκ των στελεχών, που στήριξαν ανοιχτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου του 2007. Με την επιλογή της η Ιπποκράτους θέλει να συγκρατήσει όλες τις δυνάμεις, που προσέβλεπαν στον κ. Βενιζέλο και εκφράζονται μέχρι και τώρα επιφυλακτικά απέναντι στον κ. Παπανδρέου.

Στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο νυν ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σταύρος Λαμπρινίδης. Μία από τις εκπλήξεις της λίστας βρίσκεται στην τέταρτη θέση: Είναι η αρχαιολόγος Χρυσούλα Παλιαδέλλη, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και βοηθός του Μανόλη Ανδρόνικου στις ανασκαφές του 1977 στη Βεργίνα..

Μία ακόμη έκπληξη, ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης είναι στην Πέμπτη θέση, ενώ στην έκτη και την έβδομη θέση τοποθετήθηκαν δύο νυν ευρωβουλευτίνες, η Μαριλάνε Κοππά, επίκουρη Καθηγήτρια Βαλκανικής Πολιτικής στο Πάντειο και η δημοσιογράφος Άννυ Ποδηματά.

Οι εκπλήξεις για τις οκτώ πρώτες και λογικά εκλόγιμες θέσεις συνεχίζονται, αφού στην όγδοη θέση τοποθετήθηκε ο 32χρονος Κρίτων Αρσένης, Χοροτάκτης Οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη.

Με ένα ποσοστό περίπου 35% το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει οκτώ έδρες. Εάν καταφέρει να υπερβεί το 37,5% έχει ελπίδες να εκλέξει και εννιά. Στην ένατη θέση λοιπόν βρίσκεται ο Δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης.

Στις άλλες θέσεις τοποθετήθηκαν:

10. Δημήτρης Ρούτσης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στη Βιέννη.
11. Πετρούλα Ντελεδήμου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

12. Λίνα Παπαδοπούλου, Λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ.
13. Σίμος Παλτσανιτίδης, Προπονητής Στίβου Αθλητών με Αναπηρία, Πρόεδρος Ελλήνων Παραολυμπιονικών.
14. Σταυρούλα Σαλουφάκου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
15. Χρήστος Χατζηαντωνίου, Αγρότης από τα Γιαννιτσά, Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού και Αντιπρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ.
16. Σιμπέλ Μουσταφάουγλου, Φιλόλογος από την Κομοτηνή.
17. Χρυσή Βιτσιλάκη, Καθηγήτρια και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
18. Μαρία Καλτσά, Αρχιτέκτονας.
19. Κώστας Τάτσης, μέλος Εθν. Συμβουλίου ΠΑΣΟ.
20. Ρόνι Φίλεσκα, μετανάστρια.
21. Γιώργος Σωτηρέλλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.
22. Δημήτρης Ασημακόπουλος, Πρόεδρος Επαγγελματιών και βιοτεχνών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης