Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κινητοποιήσεις σε εκπαίδευση, υγεία και τοπική αυτοδιοίκηση - Και σε διπλωματική εγρήγορση ο κ. Τσίπρας ενόψει της αμερικανικής επέμβασης στη Συρία

Η Μαριάννα Ντούβλη έφαγε πόρτα
Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στο Δημόσιο
Σε διπλωματική εγρήγορση βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προετοιμασίες των αμερικανών για επέμβαση στη Συρία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας (10.45) στην Κουμουνδούρου με τον ρώσο πρέσβη, ενώ φέρεται αποφασισμένος να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να μη συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο σε πολεμικές κινήσεις μίας «συμμαχίας προθύμων» εναντίον της Συρίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να θέσει βέτο η χώρα στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση, που τεθεί θέμα επέμβασης, αλλά και να αντιταχθεί σε όλα τα διεθνή φόρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επιμένει στην ενημέρωση της Βουλής και έχει ασκήσει έντονη κριτική ειδικά στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, θεωρώντας ότι έσπευσε να εμφανίσει την Ελλάδα πρόθυμη να στηρίξει τα αμερικανικά σχέδια για επέμβαση.

Κλείσιμο
 

Ανένδοτος για τις απολύσεις στο δημόσιο

Η εβδομάδα που ξεκινά όμως είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα τεστ για τους κοινωνικούς αγώνες, που θέλει να στηρίξει πολιτικά. Ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας την ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζει και με άλλους κλάδους, που δείχνουν αποφασισμένοι να συγκρουστούν  μετωπικά και ως τα άκρα με την κυβέρνηση και την πολιτική της «κινητικότητας», που επιβάλλει η τρόικα και ως ένα βαθμό οδηγεί ακόμη και στις απολύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι θα στηρίξει κινητοποιήσεις εργαζομένων στην εκπαίδευση, την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση – τομείς στους οποίους η «κινητικότητα» αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους – και ότι θα δώσει πολιτική κάλυψη ακόμη και στην περίπτωση, που τα σωματεία θελήσουν να σπάσουν τυχόν πολιτική επιστράτευση, που θα επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης