Τσάντα Hermes: Γιατί μια κοινή θνητή δεν μπορεί να την αποκτήσει!

Τσάντα Hermes: Γιατί μια κοινή θνητή δεν μπορεί να την αποκτήσει!

«Συγγνώμη μαντάμ, αλλά δεν δεχόμαστε παραγγελίες γιατί υπάρχει λίστα αναμονής. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας δεν είναι εύκολο να αποκτήσετε μια τέτοια τσάντα. Καλή τύχη λοιπόν»

Τσάντα Hermes: Γιατί μια κοινή θνητή δεν μπορεί να την αποκτήσει!
Η τσάντα που δεν σου επιτρέπεται να την αγοράσεις ακόμα και αν διαθέτεις τα χρήματα. Πρόκειται για τις πολυπόθητες τσάντες Birkin και Kelly του οίκου Hermes που για να τις αποκτήσεις πρέπει να μπεις σε λίστα αναμονής. Τέτοιες πανάκριβες τσάντες που φτάνουν μέχρι και τα 45.000 ευρώ είναι οι αγαπημένες των σταρ και κυρίως των Victoria Beckham, Cathrine Zeta Jones.


Κλείσιμο

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες τσάντες προς πώληση και το αντικείμενο του πόθου μπορεί να αποκτηθεί μόνο κατόπιν παραγγελίας. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά και ούτε είναι γνωστό πότε θα είναι έτοιμη μια τσάντα Hermes. Οι τσάντες φτιάχνονται από ειδικούς τεχνίτες στη Γαλλία και ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους είναι 18 - 25 ώρες», λέει εκπρόσωπος του διάσημου οίκου.

Τι γίνεται όμως όταν μια θνητή -ενώ δίνει γη και ύδωρ- θέλει να την αποκτήσει; Ο διάλογος μια πλούσιας γυναίκας με πωλητή του οίκου Hermes στα πολυκαταστήματα Harrods είναι χαρακτηριστικός: «Συγγνώμη μαντάμ, αλλά δεν δεχόμαστε παραγγελίες γιατί υπάρχει λίστα αναμονής. Οταν φτάσουν τα κομμάτια αμέσως αποστέλλονται στους κατόχους τους. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας δεν είναι εύκολο να αποκτήσετε μια τέτοια τσάντα. Καλή τύχη λοιπόν».

Το σκηνικό αυτό επικρατεί σε κάθε κατάστημα Hermes με τον υπάλληλο πολλές φορές να κοιτάζει με πολύ αυστηρό ύφος τον πελάτη και να του λέει πως η απόκτηση μιας Hermes είναι όνειρο θερινής νυκτός. 



Βεβαίως η ίδια πολιτική δεν ισχύει για την Victoria Beckham ή άλλες διάσημες κυρίες οι οποίες αποκτούν άμεσα όποια Hermes επιθυμούν.

«Μια κοινή θνητή δεν μπορεί να αγοράσει μια Hermes όποτε θέλει. Πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής και φυσικά να έχει φροντίσει να αναπτύξει καλές σχέσεις με τον υπάλληλο του οίκου για να την αποκτήσει. Είναι κάτι σαν καψώνι μέχρι να γίνει δική της, αν γίνει τελικά», εξηγεί ο ειδικός σε δημοπρασίες Max Brownawell  και συνεχίζει: «Είναι ένα μάρκετινγκ τρικ του οίκου για τις πιο διάσημες Hermes. Ενας μύθος που κρατάει χρόνια και αφορά την Birkin και την Kelly. Είναι κάτι σαν επένδυση με την τιμή να μην πέφτει ποτέ. Είναι δημοφιλείς τσάντες και είναι το σήμα κατατεθέν του πλούτου. Δεν μπορούν όλες να έχουν Birkin και Kelly».

Η Kate Moss έχει μια Birkin και σελέμπριτις όπως οι Elle Macpherson, Naomi Campbell και Sarah Jessica Parke είναι μερικές από τις κατόχους τέτοιων τσαντών. Οι συγκεκριμένες τσάντες είναι κατασκευασμένες από δέρματα στρουθοκάμηλου και κροκόδειλου ενώ η τιμή τους μπορεί να φτάσει τα 45.000 ευρώ.

Οι τσάντες Birkin και Kelly πήραν το όνομά τους από τις διασημότητες που τις χρησιμοποιούσαν. Από την Jane Birkin και την Grace Kelly αντίστοιχα. Είναι χειροποίητες και η λίστα αναμονής φτάνει τα 2 ή και τα 6 χρόνια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης