Τομ Χανκς: Οι φράχτες δεν θα λύσουν το προσφυγικό

Τομ Χανκς: Οι φράχτες δεν θα λύσουν το προσφυγικό

Πυρά κατά των κυβερνήσεων από τον διάσημο ηθοποιό - «Ας μην τους αποκαλούμε πρόσφυγες αλλά άνδρες, γυναίκες και παιδιά» δήλωσε στο CNN

Τομ Χανκς: Οι φράχτες δεν θα λύσουν το προσφυγικό
Πυρά κατά των κυβερνήσεων που επιλέγουν να υψώσουν φράχτες στα σύνορά των χωρών τους προκειμένου να ανακόψουν τη ροή των προσφύγων εξαπέλυσε ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς.

Μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπουρ και το CNN ο Χανκς είπε ότι οι φράχτες δεν θα λύσουν την ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση.

Τάχθηκε, δε, υπερ μιας πιο ανθρωπιστικής λύσης που δεν θα περιλαμβάνει τείχη: «Πιστεύω ότι έχουμε μια ευκαιρία εδώ. Το μεγαλύτερο μέρους του κόσμου αποτελείται από πολυτισμένα έθνη που μπορούν να ανταποκριθούν στα προβλήματα και να αποδεχθούν την πραγματικότητα ότι δεν μιλάμε μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες αλλά για μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Και η απάντηση δεν μπορεί να είναι οι φράχτες, έτσι δεν είναι; Δεν το πιστεύω ότι αυτή είναι η λύση».

Από τα βέλη του διάσημου ηθοποιού δεν ξέφυγε ούτε η ρητορική που χρησιμοποιείται στην προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ: Δεν πρέπει να τους δαιμονοποιούμε, ας τους εξανθρωπίσουμε. Ας μην τους αποκαλούμε πρόσφυγες αλλά άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης