Η νύφη των Μπέκαμ: Πάμπλουτη, ηθοποιός και «κακό κορίτσι»

Η νύφη των Μπέκαμ: Πάμπλουτη, ηθοποιός και «κακό κορίτσι»

Η 25χρονη Νίκολα Πελτς και μέλλουσα νύφη της οικογένειας Μπέκαμ, μπορεί να μην έχει να επιδείξει σπουδαία κινηματογραφικά επιτεύγματα, διαθέτει όμως κοινωνικό status, αμύθητη περιουσία και έναν πατέρα που ψηφίζει δαγκωτό Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τα επιχειρηματικά ανδραγαθήματά του διδάσκονται στο Χάρβαρντ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
beckham-wife-arthro
Τα πάντα στη ζωή της Νίκολα Πελτς, της 25χρονης αρραβωνιαστικιάς του πρωτότοκου γιου των Μπέκαμ, υπήρξαν ανέκαθεν μεγεθυμένα. Αρχής γενομένης από το γενεαλογικό δέντρο της που αριθμεί εννέα αδέλφια - τα δύο από αυτά ετεροθαλή.

Το πατρικό σπίτι της Νίκολα Πελτς στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης, που είναι εξόχως άδικο να χαρακτηρίζει κανείς απλώς «σπίτι», αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μία από τις ακριβότερες επαύλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αξίας 22 εκατ. δολαρίων, απλώνεται σε μισό τετραγωνικό χιλιομέτρο. Και διαθέτει, εκτός από τις αυτονόητες ανέσεις και τις δεδομένες πολυτέλειες στα 27 υπνοδωμάτιά της, λίμνη, καταρράκτη, απέραντους κήπους, ένα κοπάδι σπάνιου είδους παγονιών και ένα πλήρως λειτουργικό κλειστό γήπεδο χόκεϊ. Εχει και ιστορία, αφού πάλαι ποτέ ανήκε στον ιδρυτή του «Reader’s Digest», ΝτεΓουιτ Γουάλας.

Οι οικογενειακές διακοπές των Πελτς ξεκινούσαν πάντα από τη στιγμή που η πολυμελής φαμίλια επιβιβαζόταν όχι σε κάποιο υπερφορτωμένο μίνι βαν, αλλά σε ένα από τα δύο ιδιωτικά αεροπλάνα, τύπου Boeing 727, του πατέρα της.

Ο πατριάρχης της οικογένειας έφευγε κάθε πρωί για τη δουλειά με ελικόπτερο, ενώ η μικρούλα Νίκολα Πελτς με το που ένιωσε το πρώτο καλλιτεχνικό σκίρτημά της, στα 12, αυτομάτως απέκτησε ατζέντη, πρακτορείο και μια θέση στον θίασο του Τζεφ Ντάνιελς στο Manhattan Theatre Club. Η τέχνη για την εκκολαπτόμενη Χολιγουντιανή σταρ είναι ένα ανεξίτηλο παιδικό βίωμα, αφού τα πρώτα της παιχνίδια τα έπαιξε περικυκλωμένη από πίνακες του Ρενουάρ, του Σεζάν και του Ντεγκά, αυτούς που με αφοσίωση και κυρίως με την αενάως διαστελλόμενη περιουσία του συλλέγει ο πατέρας της. Βέβαια το μεγαλύτερο επίτευγμα του 78χρονου Αμερικανού γκουρού των επενδύσεων δεν είναι ούτε τα σπίτια, ούτε τα χρήματα, ούτε οι επιχειρήσεις που με την τακτική του κατάφερε να αναστήσει, αλλά το γεγονός ότι έπλασε την ιδανική νύφη για τον 21χρονο γιο του Ντέιβιντ και της Βικτόρια Μπέκαμ.

Ως -πολύ- γνωστόν, μπορείς να βγάλεις τον άνθρωπο από το χωριό, αλλά όχι το χωριό από τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και οι Μπέκαμ όσο πλούσιοι, διάσημοι, σημαντικοί ή επιδραστικοί και αν νιώθουν, δεn θα συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο για τον κανακάρη τους από μια σχετικά εμφανίσιμη, ακροθιγώς γνωστή στην οικουμένη, μα πάνω απ’ όλα ζάμπλουτη και καλοζωισμένη γόνο. Καθόλου δεν φαίνεται να τους απασχολεί το γεγονός ότι οι ίδιοι με κομπόδεμα 450 εκατ. δολαρίων μοιάζουν απλώς φτωχοί συγγενείς μπροστά στα 1,7 δισ. της προσωπικής περιουσίας του μελλοντικού συμπέθερού τους. Ισα-ίσα που δηλώνουν ήδη πρόθυμοι να συνεισφέρουν και αυτοί τον οβολό τους για την πραγματοποίηση του γάμου του Μπρούκλιν Μπέκαμ και της Νίκολα Πελτς, ο οποίος προγραμματίζεται να λάβει χώρα του χρόνου τέτοιες μέρες στο Λονδίνο και μετά στη Φλόριντα. Ποιος θέλει να κάνει μία μόνο γαμήλια τελετή όταν έχει τα λεφτά -εντάξει, και το κουράγιο- για να κάνει δύο; Πάντως, ακόμα και να μη βάλει το βρετανικό power couple το χέρι στην τσέπη, η «συναλλαγή» θα είναι και πάλι τίμια. Οι Πελτς βάζουν το χρήμα, οι Μπέκαμ προσθέτουν στην εξίσωση την αίγλη, τη φωτογένεια και το celebrity άλλοθι.

beckham-efimerida__1_
beckham-efimerida__2_
(πάνω) Ο συμπέθερος των Μπέκαμ, Νέλσον Πελτς, έπειτα από δύο άτυχους γάμους, το 1985 αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με το παλαίμαχο μοντέλο Κλόντια Χέφνερ (κάτω) Oι Μπέκαμ όσο πλούσιοι, διάσημοι ή επιδραστικοί και αν νιώθουν, δεν θα συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο για τον κανακάρη τους από μια ακροθιγώς γνωστή στην οικουμένη, μα πάνω απ’ όλα ζάμπλουτη και καλοζωισμένη γόνο
Κλείσιμο


Μονόπετρο από διαμάντι

Η ηλικία των 21 χρόνων φαίνεται ότι είναι σημαδιακή για το γένος των Μπέκαμ. Στα 21 του ο Ντέιβιντ, ανερχόμενο αστέρι της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, γνώρισε τη Βικτόρια Ανταμς, τη σνομπ και ψηλομύτα τραγουδίστρια από το χρυσοφόρο ποπ κουιντέτο Spice Girls, στα 21 του ο γιος τους Μπρούκλιν ανακοίνωσε τον αρραβώνα του, αξιοποιώντας τον μεταμοντέρνο τελάλη των καιρών μας, δηλαδή το Instagram. «Πριν από δύο εβδομάδες ζήτησα από την αδελφή-ψυχή μου να με παντρευτεί. Και απάντησε “ναι”. Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Υπόσχομαι να γίνω ο καλύτερος σύζυγος και κάποτε ο καλύτερος πατέρας», έγραψε ο υιός Μπέκαμ κάτω από τη φωτογραφία μέσω της οποίας κοινοποίησε τους αρραβώνες του. Το κλικ για την εικόνα που τραβήχτηκε στο κτήμα των Μπέκαμ στο Κότσγουολντς έκανε η μικρή αδελφή του Μπρούκλιν, Χάρπερ, τα έβδομα γενέθλια της οποίας ήταν η αφορμή ώστε το ζευγάρι να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη, όπου πέρασε την περίοδο της καραντίνας, στη Μεγάλη Βρετανία. Παρότι οι δύο μελλόνυμφοι απαθανατίστηκαν από ένα παιδί, το στιγμιότυπο ήταν μάλλον μελετημένο ενδελεχώς, ώστε η λάμψη του διαμαντιού από το μονόπετρο της Πελτς να επαληθεύσει ότι, εκτός από τον έρωτα και τον βήχα, και το χρήμα δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι υποθέσεις και οι εικασίες σχετικά με το δαχτυλίδι των αρραβώνων επισκίασαν ακόμα και τον ίδιο τον αρραβώνα. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, δημιουργήθηκε σε σχέδιο του Μπρούκλιν Μπέκαμ, ενώ η γεμολόγος Αλεξάντρα Μίτσελ δήλωσε σε εκπομπή του βρετανικού δικτύου CHANNEL 4 ότι η αξία του ίσως να ξεπερνά ακόμα και τα 385.000 ευρώ. Πάντως, ο χρυσός -συγκεκριμένα, ο λευκός χρυσός- του δαχτυλιδιού έφερε ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι που δειγμάτισε το αστραφτερό διαμάντι σε πληθώρα φωτογραφιών και stories στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ και η οικογένεια Μπέκαμ έκανε ό,τι μπορούσε για να διασπείρει τα νέα, αφού όλα τα μέλη της -πλην της Χάρπερ- αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία των αρραβώνων.

f4
Ο Μπρούκλιν Μπέκαμ και η Νίκολα Πελτς προγραμματίζουν τον γάμο τους για του χρόνου τέτοιες μέρες στο Λονδίνο και μετά στη Φλόριντα
Στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού η αλήθεια είναι ότι η χαρμόσυνη είδηση έτυχε ορθολογικότερης και πιο ήπιας αποδοχής - τουλάχιστον από τη φαμίλια Πελτς. Κι αυτό γιατί ο πατριάρχης Νέλσον Πελτς είναι αφόρητα απασχολημένος με τις επενδύσεις του, το οικονομικό αποτύπωμα της πανδημίας στις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει και τις συνεντεύξεις του, όπου δεν παραλείπει να εκφράζει την αισιοδοξία του για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού -φυσικά και η οικονομία είναι ψυχολογία- και την αμέριστη υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, την καμπάνια του οποίου χρηματοδοτεί, για να τρέχει για στέφανα και μπομπονιέρες. Για τους συμπατριώτες του ο Πελτς δεν είναι απλώς ένα οξυδερκής, αυτοδημιούργητος, δαιμόνιος τύπος, αλλά η απόλυτη ενσάρκωση του αμερικάνικου ονείρου. Δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι ο επιτυχημένος, πάμπλουτος και αληθινά επιδραστικός επενδυτής ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του με μόλις ένα απολυτήριο λυκείου στο βιογραφικό του. Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει την καρδιά του, που τότε του υποδείκνυε να γίνει καθηγητής χειμερινού σκι. Τελικά κατέληξε οδηγός φορτηγών στην εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων που είχε ιδρύσει ο παππούς του και διαχειριζόταν ο πατέρας του. Μέσα σε 15 χρόνια κατάφερε μαζί με τον αδελφό του να την αναπτύξει και να την εδραιώσει. Και μολονότι έφτασαν στο κατώφλι της χρεοκοπίας, ο Πελτς βρήκε τον τρόπο να σώσει την παρτίδα. Η στρατηγική του στη διάσωση εταιρειών και στην αναδιάρθρωσή τους είναι τόσο επιτυχημένη ώστε διδάσκεται ως case study στο Harvard Business School. Από το 2005 ηγείται της δικής του επενδυτικής εταιρείας μέσω της οποίας έχει πετύχει κατά καιρούς να συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών-κολοσσών και να αλλάζει τη μοίρα τους, όπως για παράδειγμα της Heinz, της Cadbury, της Wendy’s, της P&G, ακόμα και των περίφημων κοσμηματοπωλείων Tiffany’s & Co.

Τρίτος γάμος με μοντέλο

Ο συμπέθερος των Μπέκαμ που πλέον αναπαύεται στις δάφνες επενδυτικού Νέστορα, πέρα από την επαγγελματική καταξίωση και την οικονομική ευμάρεια που απολαμβάνει, ζει τα τελευταία 35 χρόνια και μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Επειτα από δύο άτυχους γάμους, το 1985 αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με το παλαίμαχο μοντέλο Κλόντια Χέφνερ και μαζί απέκτησαν οκτώ παιδιά: έξι αγόρια και δύο κορίτσια. Η Νίκολα Πελτς είναι το στερνοπούλι τους. Οι Πελτς, αν και προφανώς είχαν την οικονομική δυνατότητα να απασχολούν μια στρατιά γκουβερνάντες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, επέλεξαν να τα αναθρέψουν με το σκεπτικό ότι πρέπει να είναι πάντα απασχολημένα. Ετσι, και τα οκτώ αδέλφια μυήθηκαν στο χόκεϊ, αλλά και στο πατινάζ στον πάγο, ενώ η Πελτς έχει πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, όταν προωθούσε τη συμμετοχή της στην ταινία «Transformers: Age of Extinction» ή τον ρόλο της στη σειρά «Bates Motel», ότι το όνειρο που είχε για εκείνην ο πατέρας της ήταν να γίνει επαγγελματίας τερματοφύλακας χόκεϊ επί πάγου. Ευτυχώς, ο 30χρονος σήμερα αδελφός της, Μπραντ, ικανοποίησε την πατρική φαντασίωση με μια συμπαθητική καριέρα στον πάγο. Δόξα για την οικογένεια αποταμιεύει και ο 33χρονος Γουίλιαμ Πελτς, ο οποίος, όπως και η μικρότερη αδελφή του, διεκδικεί το μερτικό του στη χολιγουντιανή λάμψη ως ηθοποιός.

Αλλά, είπαμε, το νέο σόι των Μπέκαμ βάζει κατά κύριο λόγο το χρήμα, μια που ο εβραϊκής καταγωγής επενδυτής ξόδεψε πέρσι μόνο για το μπαρ μίτσβα των δίδυμων γιων του Ζάκαρι και Γκρέγκορι 2 εκατ. δολάρια. Οι δε Βρετανοί βάζουν τη λάμψη, με τον Ντέιβιντ και τη Βικτόρια αυτό τον καιρό να αναζητούν ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου το μελλόνυμφο ζευγάρι θα στεγάσει την ευτυχία του. Ο Μπρούκλιν, μοντέλο και φωτογράφος, θέλει οπωσδήποτε να έχει τη βάση του στη βρετανική πρωτεύουσα. Και όταν η αστική ανία γίνεται αφόρητη, μπορεί πάντα να δραπετεύει με την αγαπημένη του Νίκολα στο φαραωνικών διαστάσεων εξοχικό της στο Παλμ Μπιτς, το οποίο παρεμπιπτόντως γειτνιάζει με το κτήμα της οικογένειας Τραμπ, και κάποτε ανήκε στην αδελφή της σπουδαίας εικαστικού Τζόρτζια Ο’Κιφ. Ναι, δίπλα του η παραθεριστική κατοικία των Μπέκαμ φαντάζει λυόμενο στη Λούτσα. Αλλά αυτές είναι επουσιώδεις λεπτομέρειες ακόμα για τον μη μου άπτου αυτάρεσκο χαρακτήρα της Βικτόρια Μπέκαμ. Σημασία έχει ότι ο γιος της βρήκε την αδελφή ψυχή του. Το ότι είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή του μάλλον της θυμίζει οικεία κακά, αφού και η ίδια είναι έναν χρόνο μεγαλύτερη από τον Ντέιβιντ. Εξάλλου, η μέλλουσα νύφη των Μπέκαμ φέρει κοινωνικό status, δυσθεώρητη περιουσία και μια υπόνοια χολιγουντιανής αχλής, με δυο λόγια τερματίζει τη φαντασίωση που έχει η μέση μητέρα για τον γιο της - πόσο μάλλον τον πρωτότοκο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραμπ σε Ελπιδοφόρο: Δυσαρέσκεια για τη μετρατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Δάκρυα για το Μάτι: Μνημείο για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς - Επιμνημόσυνη δέηση στο Λιμανάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης