«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης της «Σιωπής των Αμνών», Τζόναθαν Ντέμι

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης της «Σιωπής των Αμνών», Τζόναθαν Ντέμι

Την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Σιωπής των Αμνών» ακολούθησε το «Φιλαδέλφεια» με τον Τομ Χανκς 

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης της «Σιωπής των Αμνών», Τζόναθαν Ντέμι
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι, βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών». Ο Ντέμι υπήρξε ακούραστος εργάτης της 7ης Τέχνης, παραδίδοντας μεταξύ άλλων ταινίες όπως το «Φιλαδέλφεια» με τους Τομ Χανκς και Ντένζελ Ουάσινγκτον και «The Manchurian Candidate».

Ο Τζόναθαν Ντέμι γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1944 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Στην Νέα Υόρκη άφησε και την τελευταία του πνοή από καρκίνο του οισοφάγου και επιπλοκές στην καρδιά.

Την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Σιωπής των Αμνών» (των πέντε Οσκαρ - Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' Ανδρικου και Α' Γυναικείου Ρόλου) ακολούθησε το «Φιλαδέλφεια» που χάρισε στον Τομ Χανκς ένα δίκαιο Οσκαρ και στο Χόλιγουντ ένα λόγο να θεωρήσει ότι αρχίζει να αποδέχεται το διαφορετικό.


Κλείσιμο

Ο Τζόναθαν Ντέμι, ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Ρότζερ Κόρμαν πριν αρχίσει να απασχολεί δειλά τους κριτικούς και τη βιομηχανία, αρχικά με το «Last Embrace» με τους Ρόι Σάιντερ και Τζάνετ Μαργκολίν το 1979 και στην πραγματικότητα με το «Melvin and Howard» του 1980, μια κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ Χιους.

Δείτε εδώ τον Τζόναθαν Ντέμι να παραλαμβάνει το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για τη «Σιωπή των Αμνών»:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης