Φωτογραφίες: Δείτε τα αυτιά του θρυλικού Mr. Spock!

Φωτογραφίες: Δείτε τα αυτιά του θρυλικού Mr. Spock!

Το συγκινητικό tweet της NASA - Μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη θλίψη του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Φωτογραφίες: Δείτε τα αυτιά του θρυλικού Mr. Spock!
Ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο θρυλικός Mr. Spock, δεν ζει πια ανάμεσά μας αφού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του.

Ο ίδιος έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κάτι που είχε γνωστοποιήσει και ο ίδιος μέσω Twitter, ενώ καλούσε τον κόσμο να διακόψει το κάπνισμα.

Κλείσιμο
Η φήμη του -όχι άδικα- εκτοξεύθηκε με το ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά «Star Trek», όπου υποδύθηκε τον Mr. Spock, έναν φλεγματικό εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου «Enterprise». Ο χαρακτήρας του Spock βραβεύθηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους τηλεοπτικούς, ενώ χάρισε στον Νίμοϊ τρεις τιμητικές υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. 

Ο Λέοναρντ Νιμόι ήταν αυτός που σκέφτηκε την χειρονομία με το V και τη φράση «Live Long and Prosper» που έγινε σήμα-κατατεθέν του. 

To χαρακτηριστικό του γνώρισμα στη δημοφιλή σειρά (και μετέπειτα ταινία) ήταν τα μυτερά του αυτιά, για τα οποία ο ίδιος προέβαλε μεγάλες αντιδράσεις, έως ότου πεισθεί από τον δημιουργό της σειράς Τζιν Ροντενμπέρι τον έπεισε να τα φορέσει.



Μετά το θάνατό του, το Αμερικανικό Μουσείο Ιστορίας, «τιτίβισε» μία φωτογραφία με τα περιβόητα μυτερά αυτιά του, τα οποία βρίσκονται ως έκθεμα στο μουσείο, γράφοντας: «Θυμόμαστε τον Λέοναρντ Νίμοϊ. Αυτά είναι τα αυτιά που φόρεσε ως Mr. Spock στο Star Trek: The Wrath of Khan».

Παράλληλα, με το δικό της τρόπο, αποχαιρέτησε η ΝΑSA το θρυλικό πρωταγωνιστή του Star Trek. «Τόσοι πολλοί από εμάς εμπνεύστηκαν από το Star Trek» γράφει το tweet με το οποίο η NASA αποχαιρέτησε, τον Λέοναρντ Νιμόι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια.



Η φωτογραφία με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή της η NASA είναι του 1976, από τα αποκαλυπτήρια του πρώτου διαστημικού λεωφορείου. Διακρίνονται τα βασικά μέλη του Star Trek, μεταξύ των οποίων (στο κέντρο) ο Λέοναρντ Νιμόι, καθώς και ο δημιουργός του  Τζιν Ροντενμπέρι. Άλλωστε, πηγή έμπνευσης για το πρώτο διαστημικό λεωφορείο της ΝΑΣΑ, αποτέλεσε το διαστημόπλοιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας.  Για αυτό και το πρώτο διαστημικό λεωφορείο της ΝASA ονομάστηκε Enterprise!

Επιπλέον, μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό του Mr. Spock, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό πως πολύ πριν να θεωρεί κουλ το να είσαι σπασίκλας, υπήρχε ο ο Λέοναρντ Νίμοϊ, θέλοντας να επισημάνει πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν ο ηθοποιός. Μάλιστα, και από τον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου έγραψε: «Αγάπησα τον Mr. Spock».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης