Βγήκε στον αέρα ο δεύτερος κύκλος του House of Cards

Βγήκε στον αέρα ο δεύτερος κύκλος του House of Cards

Ο Κέβιν Σπέισι επέστρεψε με το απόλυτο πολιτικό θρίλερ - Τι έγραψε ο Ομπάμα για το νέο κύκλο της σειράς

Βγήκε στον αέρα ο δεύτερος κύκλος του House of Cards


Η πρώτη σεζόν του House of Cards ενθουσίασε τους πάντες με το απίστευτο σενάριο και την εκπληκτική ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι, το 2013. Έτσι, το πολιτικό θρίλερ θρίαμβος επιστρέφει για να μας δώσει και πάλι την αίσθηση πως είμαστε στην πρώτη θέση στο θέατρο του παράλογου, «βρώμικου» πολιτικού παιχνιδιού του Washington  D.C.
Κλείσιμο

O Spacey, σαν κλασσικός πολιτικός χωρίς συνείδηση, συνεχίζει την προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών με κόλπα, δολοπλοκίες και κινήσεις στην εικονική σκακιέρα της πολιτικής σκηνής της πρωτεύουσας των Η.Π.Α.  



Η αναμονή για την σειρά ήταν πραγματικά αγωνιώδης, με το διαδίκτυο να βρίθει από τόσες υποθέσεις για την πλοκή, που η ίδια η παραγωγός-διανομέας εταιρία, έχει επιβάλλει αυστηρότατο εμπάργκο και αεροστεγές σύμφωνο μη δημοσιοποίησης των λεπτομερειών για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πως η σειρά συνεχίζεται ακριβώς από εκεί όπου τελείωσε, με τον χαρακτήρα Francis Underwood του Spacey να έχει βρεθεί μία ανάσα πριν την πολυπόθητη προεδρική καρέκλα. 



Όπως αναμενόταν, ο Underwood θα δωροδοκήσει, γοητεύσει και εξαναγκάσει όλους όσους έχει ανάγκη, κάμπτοντας την θέληση εχθρών και συμμάχων για τα δικά του «θέλω». Η φετινή σεζόν εμπεριέχει και μία ανερχόμενη Γερουσιαστή η οποία ξέρει να παίζει και αυτή καλά το «παιχνίδι», την οποία υποδύεται η Μolly Parker.

Στo cast συμμετέχουν οι ίδιοι ηθοποιοί που είδαμε την πρώτη σεζόν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζονται σε καίρια σημεία και πραγματικοί δημοσιογράφοι ή ανταποκριτές στην Washington, έτσι ώστε να προσδώσουν αυτή την έξτρα γεύση αυθεντικότητας στο όλο δημιούργημα.



Βέβαια, πολλοί αρνητές της επιτυχίας της σειράς αναφέρουν ξανά και ξανά πως ο χαρακτήρας του Spacey δεν θα μπορούσε, στο σημερινό, πραγματικά διπολικό κλίμα της Washington,  να φτάσει τους στόχους του, κάτι που –πάντα σύμφωνα με αυτούς- κάνει τη σειρά αναληθή και φτωχή. Εξάλλου, εάν μας γοήτευε όλους τόσο πολύ η πραγματικότητα, τί ακριβώς θα τις θέλαμε τις καλές σειρές; 



Να θυμίσουμε πως όλα τα επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα για τους συνδρομητές του Netflix από τις 14 Φεβρουαρίου, μία τακτική η οποία βοηθά όσους ανυπόμονους θέλουν να «πιούν τη σειρά μονορούφι» αλλά και δικαιολογείται από την “On Demand” φύση του Netflix για ευνόητους λόγους.

Εν συνεχεία αναφέρουμε πως το Νetflix, μαζί με το θρίλερ Hemlock Grove (Famke Janssen, Bill Skarsgård ) και την κωμωδία Arrested Development (Jason Bateman, Will Arnett, Michael Cera), έχει ποντάρει στα σκήπτρα των Online sitcoms/ «τηλεοπτικών» σειρών, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από την Amazon η οποία σιγά-σιγά μπαίνει και αυτή στον χώρο, ο οποίος προδιαγράφεται ως το μέλλον (αλλά είναι πράγματι το παρόν), της τηλεόρασης.  To HBO, Showtime, Starz, FOX και τα υπόλοιπα κανάλια σίγουρα κοιτάνε το όλο –μέχρι τώρα σφοδρά επιτυχημένο- πείραμα του Netflix με αμείωτο ενδιαφέρον.



Εμείς οι υπόλοιποι αναμένουμε να δούμε πότε θα μπουν και αυτοί σε αυτό το παιχνίδι με τις «μουσικές καρέκλες», και ποιος θα μείνει απ’έξω, αφού η Οn Demand υπηρεσίες έχουν το πάνω χέρι, για οποιουσδήποτε χρήστες/τηλεθεατές οι οποίοι δεν μπορούν να καθορίζονται από το εκάστοτε τηλεοπτικό πρόγραμμα.



Αναφορικά και μόνο αξίζει να πούμε πως το House of Cards έχει κερδίσει 7 βραβεία, ένα εκ των οποίων είναι το Golden Globe της “Best Performance by an Actress in a Television Series Drama” για την Robin Wright (η οποία υποδύεται την σύζυγο του Kevin Spacey). Μάλιστα η Wright ήταν και η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε τέτοιο βραβείο για σειρά η οποία είναι διαθέσιμη Online. Mεταξύ των υπόλοιπων βραβείων είναι και 3 Primetime Emmy Awards, 1 Webby Award 1 Writers Guild of America Award..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης