Εκπαιδευτικοί: Ένταση στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Εκπαιδευτικοί: Ένταση στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Οι εκπαιδευτικοί  αντιδρούν στο  νέο σύστημα διορισμών  - Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα

epeisodia_main01
Την τρίτη κατά σειρά μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διαλύθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 


Δείτε βίντεο: 

Εκπαιδευτικοί: Ένταση στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή





Νέα ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 3.30, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της Βουλής, ενώ πέταξαν νεράτζια και μπουκάλια με νερό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών. 




Κλείσιμο
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Aυτή την ώρα   η ΔΟΕ, η  ΟΛΜΕ  και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε μικροένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν στη Βουλή από τα σκαλιά του  Άγνωστου Στρατιώτη .

Δείτε βίντεο 


Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στην πλαϊνή πλευρά της Βουλής, όπου είναι η είσοδος για το υπόγειο parking και πέταξαν νεράντζια και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας και είναι γεγονός πως τόσο στην πρώτη κινητοποίηση όσο και σε αυτή της Δευτέρας αναπληρωτές τραυματίστηκαν από βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που, όπως υποστηρίζουν, οι άνδρες των ΜΑΤ τους έριξαν σε ευθεία βολή. 



Στη Βουλή η πορεία των εκπαιδευτικών

epeisodia03
epeisodia06
epeisodia04
epeisodia05

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.). 

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
ekpp12
ekpp11
ekpp10

ekpp2
ekpp1

ekpp3

ekpp7
ekpp6
ekpp5
ekpp4

ekpp9
ekpp8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης