Εκδήλωση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων για τη δωρεά μυελού των οστών

Εκδήλωση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων για τη δωρεά μυελού των οστών

Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής

Εκδήλωση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων για τη δωρεά μυελού των οστών
Στο πλαίσιο της δράσης  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και με αφορμή τη σχολική ημέρα εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και το Σχολείο (Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις) στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α.& Π. Κυριακού και με την αρωγή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, διοργανώνουν ημερίδα  με θέμα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 – 13:30 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα).

Η ημερίδα έχει τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της  Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων,  του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και  αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το Δημόσιο Σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και στη μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού. 

Επιδιώκεται επίσης η διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών των σχολείων και των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων (τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, σύλλογοι γονέων, κ.ά.), ώστε οι παραπάνω δράσεις  να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση στην κοινωνία.

Κλείσιμο
Η δράση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ»  ξεκίνησε το σχολικό  έτος 2016-2017  με πρωτοβουλία  της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και του Γυμνάσιου με Λυκειακές τάξεις του Nοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

Η  δράση τέθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων  (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και είχε τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα μέλη του σχολικού, οικογενειακού, συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος με την αρωγή των εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη. Τελικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας πάντα μέσα από την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και του εθελοντικού πνεύματος. 

Στη συνέχεια οι μαθητές, αφού πρώτα οι ίδιοι ενημερωθούν και κατανοήσουν τις διαδικασίες που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών θα διαδώσουν το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης