Παρέμβαση εισαγγελέα για γνωστή τράπεζα βλαστοκυττάρων μετά από μήνυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Παρέμβαση εισαγγελέα για γνωστή τράπεζα βλαστοκυττάρων μετά από μήνυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε στη μηνυτήρια αναφορά έπειτα από αναφορές, οι οποίες υποβλήθηκαν από μεγάλο αριθμό γονέων που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία

Παρέμβαση εισαγγελέα για γνωστή τράπεζα βλαστοκυττάρων μετά από μήνυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή
Στη Δικαιοσύνη φτάνει (και πάλι) το θέμα των βλαστοκυττάρων, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ηλία Ζαγοραίο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.

Με την αναφορά του ο κ. Ζαγορίτης στρέφεται κατά της εταιρείας «Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο «Stem - Health Hellas», που λειτουργούσε τράπεζα βλαστοκυττάρων, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Κλείσιμο
Η υπόθεση, που είναι ιδιαίτερα σημαντική και αφορά σε περισσότερους από 30.000 γονείς, απασχολεί από τις αρχές του καλοκαιριού τη Δικαιοσύνη, μετά το «κανόνι» της «Stem - Health Hellas» και το ενημερωτικό της mail περί «άμεσου κινδύνου καταστροφής των βλαστικών κυττάρων».

Η αποκάλυψη αυτή είχε γεμίσει αγωνία χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες την είχαν μέχρι τότε εμπιστευθεί για τη φύλαξη του γενετικού υλικού των παιδιών τους.  

Ο κ. Ζαγορίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, με την αναφορά ζητά από τον εισαγγελέα να διερευνηθεί επιπλέον αν έχει παραβιασθεί η νομοθεσία, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών-καταναλωτών.

Πλέον, μετά την αναφορά που κατέθεσε ο κ. Ζαγορίτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η σχετική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις λειτουργούσες ιδιωτικές εταιρείες-τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος που δραστηριοποιούνται στον χώρο και οι οποίες φέρονται να μη διαθέτουν άδεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης